Chalahee chalahee chala hopsasa.

Gepubliceerd op 10 september 2022 om 10:26

Coach blog.

Ik weet het, er zijn belangrijkere zaken om over te schrijven dan Pippi Langkous, maar ja beste mensen, de boog kan niet altijd gespannen staan. Pippi, het vrolijke meisje met de rode vlechtjes en dito sproetjes is mijn grote jeugdheld. Ze daagt me uit om stevig te staan en om vrijuit te leven. Om op grote voet te leven, maar niet naast mijn schoenen te gaan lopen. Om voor niemand bang zijn, maar om 'boeven' onverschrokken tegemoet te gaan. Om altijd in te zijn voor iets leuks, maar nooit ten koste van anderen. Om op mijn paard te blijven zitten, óók in lastige situaties. Ze geeft wijze levenslessen en ik vind haar inspirerend, ze staat voor wat ze doet en ze doet waar ze voor staat. Het spontane meisje dat gretig de dag plukt, dat villakakelbont een bende laat worden en in die bende doorgaat met lachen en dansen. Ons avontuurlijke karakter, ons kinderlijk instinct en enthousiasme, heeft plaatsgemaakt voor de aan onszelf opgelegde grenzen. We laten ons te veel leiden door hoe we denken dat iets ‘hoort’ te zijn in deze wereld van verantwoordelijke volwassen mensen. In een wereld en generatie van 'Wat anderen ervan zullen vinden'. Onze dromen worden minder spontaan óf we durven ze niet meer na te jagen. Ik draag al jaren twee verschillende sokken, achterstevoren op een kussen slapen blijkt voor mij niet comfortabel en een paard optillen, dat lukt me (nog) niet. Toch zit ik al een tijdje meer dan ooit in mijn Pippi fase, een soort van constante drang naar 'vrijheid', naar speels en creatief door de dagen huppelen. Een fase waarin mijn fantasie overuren draait, een fase waarin ik meer uit mijn comfortzone stap, een fase waarin ik een beetje meer durf en (waar nodig) brutaler ben. Er mislukt heus nog weleens wat, de controlefreak in mij laat mijn wenkbrauwen nogal eens fronsen en er zal altijd wel iets zijn om me druk over te maken. Gisteren kreeg ik van mijn lieverdanlief een foto van zijn laptop op tafel met Dunya ernaast en heel even denk ik, nee Jo, dat 'hoort' niet. En waar ik vaak in huis werk en rommel zie reageert diezelfde lieverdanlief met: Rommel, hoezo rommel? Is het nou echt zo erg? Mijn innerlijke Pipi geeft me dan een por met de boodschap dat ik de teugels best een beetje kan en mag laten vieren, zonder dat het meteen een puinhoop wordt – letterlijk en figuurlijk. De boog kán en hoéft niet gespannen te staan, we moeten het leven serieus nemen maar niet té serieus. Mijn arm zal me ervan af nu iedere dag, chalahee chalahee chala hopsasa, aan herinneren. Veel wat Pippi doet, kunnen we wel degelijk in ons eigen leven in de praktijk brengen. Het buiten de lijntjes kleuren, denken en doen en... we kunnen het allemaal! Richt je wereld in wiede wieden naar je eigen zin. Vanuit de villa: 'Ik wil vandaag alles, wat ik wil.' Dat ze dat maar eens op een tegeltje zetten. Liefs Jo. X #unfuckyourself #bewustzijn www.im-POSSIBLE.be


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.