Life coach blog!

Een beetje schrijfelarij

van mij.Wie ben jij?

27 Februari 2020

Life coach blog!

Wie ben IK? Gewoon Jo, een liefhebbende vriendin, dochter, zus, tante, collega en coach. Een levensgenieter, familie, vrienden, de beestjes, een kop thee en ik ben blij.
Zo simpel? Ja! Iemand die door de jaren heen moeilijke keuzes maakte voor een leuker leven, iemand die nu mensen coached naar hún leuker leven. Maar ik ben daarnaast ook een glimlach, een harde werker, een duizendpoot, soms een beetje onhandig en een échte clown. Dát ben ik ook! Vraag aan een willekeurig iemand wie hij/zij is en je krijgt de naam, leeftijd, woonplaats, burgerlijke staat en carrière ladder.
Maar zonder dit alles, wie ben jij dan?
# www.im-POSSIBLE.be
#Mindunleashed
#Lifecoach #Coach #Coaching


Clown!

24 Februari 2020

Life coach blog!

Zelfs de grootste clown, hoe onhandig hij ook speelt, is getalenteerd en behendig in wat hij doet en kan. Een mooie samenvatting voor mensen die last hebben van, of twijfelen als het gaat om hun eigen (mentale) talent.

Goedemorgen lieve clown!
# www.im-POSSIBLE.be
#Mindunleashed
#Lifecoach #Coach #Coaching


Hieperdepiep!

20 Februari 2020

Life coach blog!

Vandaag is het Feest, Jez wordt 10 jaar!
Team mens & dier, onvoorwaardelijke liefde en goed voor je gezondheid! ❤
# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Vergeet je tuin niet te sproeien!

19 Februari 2020

Life coach blog!

Het maakt niet uit wie je bent, het leven werkt gewoon niet met je mee als je niet de juiste dingen doet. Je denkt dat je goed bezig bent, maar als jij je tuin niet sproeit, krijg je dan bloemen?

Goedemorgen, vergeet je tuin niet te sproeien!
# www.im-POSSIBLE.be
#Mindunleashed
#Lifecoach #Coach #Coaching


S.T.I.P.

18 Februari 2020

 

Life coach blog!

Samen Tegen Iemand Pesten.
Vier stippen op een hand,
de steun tegen pesten.
Maar waar staan ze eigenlijk voor?
1. Ik vind pesten niet oké en zal er nooit
aan mee doen.
2. Ik praat erover als pesten mij verdrietig
of bang maakt.
3. Ik sluit niemand uit, voor mij hoort
iedereen erbij.
4. Ik zal altijd proberen op te komen voor
iemand die wordt gepest.
Mooi initiatief, maar niet één die altijd nageleefd wordt. Thuis, op school en op de werkvloer kan pesten over de meest onozele dingen gaan. De pester ziet een zwakke plek en BAM, je stoppen slaan door. Schelden of schoppen is duidelijk, de pester wordt ter verantwoording geroepen, excuses worden gemaakt, incident gesloten, hopelijk... Het stiekeme pesten blijft onopgemerkt, het is aan ons om die sfeer op te merken en er dan ook iets mee te doen, dus zet je deur open voor een goed gesprek. Laat iemand gewoon lekker zichzelf zijn, het geeft ze zelfvertrouwen, een positiever zelfbeeld, meer weerbaarheid en minder onzekerheid. Pesten is nog nooit zo bespreekbaar geweest als nu en toch gebeurt het nog té veel! Probeer verkreukeld papier dan maar weer eens glad te strijken. Wie ben jij?
Een gepeste, de pester of iemand die zijn deur open zet voor een goed gesprek?
# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Iedereen heeft een mening!

17 Februari 2020

Life coach blog!

Hoe ga jij om met de mening van anderen? Als je lekker in je vel zit kan het je waarschijnlijk weinig schelen. Maar als je energieniveau laag is, trek je het je toch wel wat aan en zie je het vaak als kritiek. Hét teken dat je jezelf even prioriteit moet geven, om je energieniveau op te krikken, om terug lekker in je vel te raken. De mening van een ander zegt vaak niéts over jou maar juist iets over de ander. Hoor de mening van een ander, geef aan dat je het begrijpt en respecteert. Vervolgens kun je er het complete tegenovergestelde mee doen. De mening van anderen kan waardevol of waardeloos zijn, jij kiest. Maak van andermans probleem niet jouw probleem, heb er op een respectvolle manier gewoon kak aan.
# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Goedemiddag Zondagmiddag!

16 Februari 2020

Life coach blog!

Waar Januari een kale saaie maand was, is de chalet vorige week elke avond gevuld geweest. Gevuld met super toffe mensen die allemaal het stapje naar betere gedachte, gevoelens en persoonlijke ontwikkeling deden. Zalig! Na mijn douche van deze ochtend besloot ik, het mag vandaag allemaal wel even wat langzamer. Het wordt een lazy Sunday, oncie-day all day, mijn dresscode voor vandaag. Lekker schaamteloos cocoonen op deze stormachtige dag. Heerlijk rustig bankhangen, dekentje, kopje thee en nieuw boek binnen handbereik.
('Inner Engineering' van Sadhguru.)
Kan jij ook zo genieten van een relaxte luie Zondag? Of 'moet' je vanalles?
# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Cactus voor valentijn!

14 Februari 2020

Life coach blog!

Met deze titel zou ik beslist niet hoog scoren in de boekhandels denk ik. 🙈 Heel lang geleden kreeg ik er één, op Valentijnsdag nog wel, een cactus!? Zo verbouwereerd als ik toen was zo hilarisch vind ik het nu, in plaats van de satijnzachte blaadjes van rode rozen, kreeg ik een rete irritant prikkende en lelijke cactus. De liefde heeft niet lang geduurd, het lag niet aan die cactus.🙈 Valentijnsdag, een dag waar iedereen zijn mening over heeft. Deze dag staat geheel in het teken van de liefde en romantiek. Chocola, hartjes, pluche, ballonnen en rozen, de etalages gillen en ontploffen er bijna van. En ik, ik heb er zó niets mee! Voor mij persoonlijk is het een cheesy day, één groot opgeblazen soft en commercieel gedoe voor koppeltjes. Mijn mening, heb lief en doe dat iedere dag! ♡

Ben jij een échte valentijns fan?
# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Kamperen!

10 Februari 2020

Life coach blog!

'Laten we kamperen! Het zal leuk zijn!'
In plaats van mijn tent open te ritsen en de zon op mijn snoet te voelen deze ochtend, rolde ik van een nog half opgeblazen luchtbed zo de woonkamer in. Onze hond Jez sluipt bij onstuimig weer altijd de trap op naar boven om dan daar haar natte neus in mijn slapend gezicht te duwen, van angst. Trappen lopen is niet goed voor haar, iedereen heeft rust nodig en zo kunnen we mooi de paarden en het bos in de gaten houden, dus we gaan kamperen! Slecht idee bleek, Jez met haar natte neus, niet van angst maar van gezelligheid, de wind en mijn lief die in zijn slaap bomen aan het zagen was hielden me wakker. De storm, ik hoop zo dat de schade meevalt voor iedereen. Hier alles oké, wat uit de bomen gewaaide toppen zijn het hoogte punt. Voor nu waai ik ff onder de zonnebank, even een korte date met mijn bed. 🙈 Me-time it is!!!
# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Storm!

9 Februari 2020

Life coach blog!

De échte piek moet nog komen,
nu is het onstuimig, het raast.
Ik trek mijn kraag wat verder op, als de wind de bladeren om mijn oren blaast.
De wind beukt tegen de ramen,
afwachtend van wat er komen gaat.
We zullen gewoon mee moeten waaien,
totdat het ons weer rustig achter laat.

Raast de storm door je leven,
waait de wind veel te hard.
Waait je vroeger of je heden,
het is de storm die je verward.
Wanneer de wind gaat liggen,
vallen de bomen stil.
De blaadjes stoppen met dansen,
water dat niet meer golven wil.
Storm, met regelmaat komt hij terug.
Wind van voren maar ook in de rug.

# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


De mallemolen!

6 Februari 2020

Life coach blog!

Jóuw mallemolen, je begint er in mee te draaien vanaf het moment dat je ouders je afzetten bij de kleuterklas. 'Ga maar, het wordt hartstikke leuk. Kijk, er is nog een paardje vrij!' En op dát paardje wordt je onderdeel van de kudde. Met 'ups and downs', hobbel je in rondjes, vaak weer naar het punt waar je begon, dié rondjes zijn jouw lessen, dát is pas leren en volwassen worden. Hoe langer je op je paardje in de kudde blijft zitten, hoe moeilijker het wordt om af te stappen. Jouw mallemolen zal pas stoppen als je durft af te stappen, maar je stelt het nog ff uit, wat gaan de anderen wel niet denken. Helaas wordt er vaak pas afgestapt op het moment dat je al misselijk bent. Pas dan ga je je eigen draaimolentje creëren, wetend dat je steeds een ander paardje kan kiezen. Dus...hop!
Voel de wind op je snoet en in je haren.
Hier is nog een paardje vrij.🙈
# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Zand happen!

4 Februari 2020

Life coach blog!

Het gaat niet zoals jij dat wilt, waarom is alles soms zó lastig? Waarom doen janenalleman gewoon niet eens allemaal ff lekker normaal? Ik heb het vroeger ook zó vaak gedacht. Misschien kan je er eens over nadenken dat de oorzaak van je miserie gewoon in jezelf kan zitten en dat je het dus gewoon ook zelf kan oplossen. Het makkelijkste is om met de vinger naar een ander te wijzen maar zou het niet zo kunnen zijn dat jij jezelf gigantisch in de weg staat, dat jij je kop in het zand steekt? Waarschijnlijk door het inhouden van je emoties, je bent soms gewoon boos, verdrietig, teleurgesteld of whatever. Je beperkt jezelf door je emoties in te houden, jij geeft jezelf die miserie. Terwijl het zó simpel is, ben jij boos, dan ben jij boos, ben jij verdrietig, dan ben jij verdrietig, ben jij teleurgesteld, dan ben jij gewoonweg teleurgesteld. Door je emoties niet te uiten geef je jezelf weerstand, kwestie van tijd voordat je het zand proeft. Als je met je vinger naar de ander wijst, wijzen er nog steeds drie naar jezelf. Wijs jij vaak naar een ander?
(Wie vandaag zijn kop in het zand steekt, zal morgen moeten tandenknarsen.)
# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Veranderdrang!

2 Februari 2020

Life coach blog!

Elk najaar bij het verkleuren van de bladeren, na een constant buiten leven in de tuin, bij meer en meer op tijd naar binnen bij de houtkachel en theelichtjes, bekruipen ze me, de opruimkriebels. Nou ja, kriebels...een gevalletje van onwijs extreme drang. Er moét opgeruimd, veschoven, verplaatst en verhangen worden. Met daarna wat shoppen, wat meestal leid tot nóg meer opruimen, schuiven, verplaatsen en verhangen. Tussendoor nog een likje verf hier, likje verf daar en zó gaat dat elk jaar weer. Gisteren was het de beurt aan de chalet, veranderen, fixen, verbeteren en shoppen. Al het ‘ik-sta-hier-maar-lelijk-in-de-weg-items' zijn naar de kringloop en de nieuwe 'ik-sta-hier-best-mooi-te-wezen-items' staan op hun plek. Mijn lief is het inmiddels gewend, hij ziet het soms gewoon niet meer als ik ergens 'alweer' een wisseltruc gedaan heb. In huis en in de chalet is het weer extra gezellig. De kriebels zijn weg. (Zeg ik heel stoer.) Mss nog wél wat bloembollen. Staat wel zo leuk! Veranderdrang: schuldig! 🙈 Herkenbaar?
# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Blue Monday!

20 Januari 2020

Life coach blog!

Ik starte mijn dag met een warme douche, een goeie wandeling met Jez, even zitten bij de paardjes om daarna fluitend naar mijn werk te gaan. Ik hoorde het in de auto op de radio pas, het is blue Monday. Ik was mijn dag goed gehumeurd begonnen en ging hem zo houden ook! Een zebra denkt ook niet: 'Ach het maakt me vandaag ook allemaal niks meer uit of een leeuw me opeet of niet, laat ik daarom alvast maar klaar gaan liggen.'  Tuurlijk ben ik ook een beetje wintermoe, geef mij liefst maar bakken met zon. Maar ik heb dát niet voor het kiezen. Dus opgestaan met een rothumeur...
het mag, morgen weer een nieuwe dag.
Wees vandaag gewoon een beetje extra lief voor jezelf, morgen is hij weer voorbij.
# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


No junk mail!

16 Januari 2020

Life coach blog!

Reminder, im-POSSIBLE 's nieuwsbrief.
Met als voordeel elke maand een leuke korting, voor een leuker leven.
Meld je aan en ontvang 12 keer per jaar een update van de laatste nieuwtjes, leuke workshops en trainingen.
Zónder verdere verplichtingen,
ik heb een hekel aan verplichtingen!
Inschrijven kan snel via de website dus...
Inschrijven = korting krijgen!
Deze kortingen worden niet op mijn social media kanalen gedeeld.
Uiteraard wordt er vertrouwelijk met je gegevens omgegaan, zijn de nieuwsbrieven gratis en je kunt je op elk moment ook weer gewoon uitschrijven.
Heb jij je al ingeschreven? Doen! Dan pak je die van Januari ook nog ff mee!
(Geen spam, één mail per maand.)
# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Lach!

14 Januari 2020

Life coach blog!

Lach naar iets wat je niet bevalt. Het is dé manier om verandering in gang te zetten. Je bent tevreden, alles is oké maar je hebt het gevoel dat het allemaal nog net ff wat leuker kan. Je wilt vooruit om jezelf of je leven te vebeteren. Meer van dit, minder van dat. Hoe zou je willen dat je leven eruit zou zien, hoe zou je je willen voelen? Wanneer zit je optimaal in je energie? Er zijn allerlei dingen die je kunt doen om je levenskwaliteit te verhogen. Je kan jezelf altijd nog verder ontwikkelen, waar wordt je echt blij van wat wil je nog echt graag. Vind je groei mindset, vind geluk en tevredenheid. Vernieuwing geeft altijd spanning maar is altijd nog beter dan angstig te zijn dat alles hetzelfde blijft. Lach!
(Ook al kak je in je broek van angst.)
# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Sneaky mensen!

8 Januari 2020

Life coach blog!

Verkleed als een onschuldig schaap, maar stiekem zijn ze achterbaks, weten ze altijd alles beter, geven ze je kritiek, manipuleren ze je. Ken je ze? Van die mensen die constant 'in your face' zijn. Vaak zie je het in het begin niet, hun gif is niet gelijk duidelijk. Dat komt later, als je doorkrijgt dat ze constant iets van je willen, dan voel je welk negatief effect ze pas op je hebben, ze zuigen je energie op of ze vergiftigen je met moeheid. Of het nu je schoonmoeder of één van je collega’s is, je komt hoe dan ook iemand tegen waar het niet mee klikt en het is ook gewoon normaal dat je in je leven mensen tegenkomt die je niet zo mag. Lastige mensen mogen er zijn maar jij zeker ook. Dus blijf op afstand, bewaak je grenzen, doe wat goed is voor jou. Besef dat het vaak gewoon jaloezie is (héy compliment), doe je blijkbaar toch nog iets goed. Besef dat jouw eigen gevoelens het belangrijkste zijn, uiteindelijk heb jij de controle over hoe je hoe jij je voelt, hoe jij met die mensen omgaat en hoe jij reageert op situaties. Je wordt alleen gek van anderen, als jij je gek laat maken! Besef dat deze persoon niet persé slecht is, maar dat deze persoon gewoon nog veel ‘werk’ nodig heeft in communicatie en zelfreflectie. Jij bent niet de reden voor het gedrag, dus hoef je ook niet de oplossing te zijn.
(Mijn schoonma is trouwens de beste!)
# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Als een blije banaan met roze bril!

6 Januari 2020

Life coach blog!

'Voor jou is alles veel makkelijker, jij ziet altijd alles door een roze bril.' Een reactie die ik vandaag kreeg. En ja, ik kijk meestal naar het leven door een roze bril, want dan is alles gewoon veel toffer. Ik heb een donkere bril gedragen, ik heb alles in het negatieve gezien, ik werd er alleen maar ongelukkig van. Zwart kijken, ik wilde het niet, ik zou er niet aan toegeven, ik vocht ertegen, ik bleef volhouden, het werd alsmaar erger, hoe ik het ook ontkende maar zoals ik zoveel niet in de hand had, moest ik hieraan geloven, ik kon er niet meer omheen, ik was depressief. Ik leerde een roze bril opzetten, leerde om soms de kleur van mijn glazen wat extra roze te kleuren,
leerde om niet teveel vanuit mijn ooghoeken te kijken, leerde om al het zwarte om me heen zo veel mogelijk op afstand te houden. Geloof me, het is nu niet zo dat ik hier constant als een blije banaan met een roze bril op door het dorp fiets, alhoewel ik het nog best zou durven. Vandaag wil ik je uitdagen om eens een tijdje door een roze bril te kijken. Waarom? Een andere kijk op je situatue kan leiden tot het zien van nieuwe mogelijkheden en kansen. En als je met een andere blik kijkt kun je je ergernissen minimaliseren of zelfs elimineren, in plaats van steeds op je tunnelvisie of blinde vlek vast te lopen. Wees wel realistisch in het instellen van de glastint, het mag je zicht niet ontnemen. Welk tintje roze kies jij?
(Ooohhh kijk, de zon schijnt,
roze bril af, zonnebril op!)
# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Met de billen bloot!

4 Januari 2020

Life coach blog!

'De mensen in de infraroodsauna lijken wel kippetjes die gebraden worden!'
'Oei, een drijvende naakte man, niet kijken, niet kijken, Owww, hallo meneer!'
'Als er nu iemand opstaat om de sauna te verlaten vlieg ik erachteraan, was dat joh!?
De hitte, de geur, alsof ik in een potje Vicksvapoluchtzalf opgesloten zit!'
'Ping!' (Mijn denkbeeldige magnetron.)
'Als ik nu de haman niet verlaat kom ik er écht als een zompig broodje bapao uit!'
'Omg! Ik glibber als een net gevangen paling, in mijn blote niksie, het hele saunacomplex door en ik ben zowiezo al struikelig aangelegd...! Bats! Te laat!'
Sorry, ik denk gewoon vaak in plaatjes! ;)
En om die plaatjes dus nóóit te hoeven bevestigen aan 'vreemde' mensen ga ik gewoon graag alleen met mijn lief naar de sauna! Ontspanning en rust verplicht in het zweethuttenwezen, lekker met zijn twee. En zo zijn we weer terug van een heerlijke relaxte middag ontgiften, de uitgezweten afvalstoffen van eind vorig jaar heb ik daar alleen wel weer lekker romig verschrompeld in een fluffie badjas aangevuld door green tea en snacks weg te snaaien. Tja, mijn vochtbalans moest ik ook op pijl houden en de snacks...euhhh... tja, de innerlijke mens wilt ook gewoon wat.
Ben jij het jaar relaxed begonnen?
(Ik heb trek in een gebraden kipetje.)
# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Knuffel dié beren!

3 Januari 2020

Life coach blog!

Bats, bats, bats, bats!
Knijpend in het stuur en met half dichtgeknepen ogen kijk ik naar mijn rij instructeur, die op zijn beurt naar me kijkt alsof ik net voor zijn ogen Bambi heb doodgereden. Niet één, maar vier spiegels reed ik er bij een rij geparkeerde auto's af... Dat was het, met oprechte tranen met tuiten, zoals Romeo om zijn Juliet, besloot ik na zeven keer gezakte theorien en tachtigduizend rijlessen mijn pogingen te staken. Ik ging voortaan wel fietsend door het leven. Één van de vele beren op mijn weg.Ken je dat? Je kán iets niet (denk je) maar wílt het wel en toch doe je er niets mee. Tja, zo kan je het jezelf behoorlijk lastig maken. Waarom draai je in het cirkeltje dat je iets wél en níet tegelijk wilt? Je houdt vast aan het vertrouwde oude en wilt niet teveel hoeven na denken. Je kiest voor je automatische piloot. Toch besef je je dat er iets moet veranderen. Als je in onmogelijkheden denkt staat je besluit al vast en vervolgens zoek je er allerlei feiten en argumenten bij en... klaar! Je kan het niet. Bij in mogelijkheden denken zet je eerst de feiten op een rijtje en zet je daarna de eerste stapjes naar je doel. Denken dat iets onmogelijk is, maakt het ook écht onmogelijk. Een gestreste bui leid tot negatieve gedachten. Dit zorgt er voor dat je in onmogelijkheden gaat denken. Als je ontspannen bent, denk je gewoonweg positiever en creatiever. Hierdoor zie je meer mogelijkheden en kansen. Iets is lastig maar vaak niet onmogelijk, knuffel gewoon dié beren op je weg!  Denk jij vaak in onmogelijkheden?
(20 jaar later haalde ik alsnog mijn rijbewijs, zonder spiegels te raken.)
# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Het mag wel wat strakker, makker!

2 Januari 2020

Life coach blog!

Vanmorgen na mijn douche...
'Spiegelbeeld vertel eens even...'
Damn!... Watskeburt? Met gelijk daarachter, 'er zijn wat gewichtjes aan blijven plakken na de feestdagen precies?' En toen ik later vanuit de bank opstond, bleef de vorm van mijn billen erin staan. En nu denk ik dus, dat ik allergisch ben voor chips, snoep en chocola...mijn buik en billen zwellen er zó van op... Héy, ik lach hiermee, ik mag er best wel wezen maar ooit heb ik eens een échte six-pack gehad... Maar...Ooit woog ik ook 47 kilo...Terwijl ik dat laatste schrijf trek ik mijn neus op, toen leek ik écht op een platgereden duif. Beweging heb ik genoeg, ik eet voldoende en (redelijk) gezond. Geloof me, ik kan nog zo positief in het leven staan maar als ik één maaltijd oversla wordt ik zo prikkelbaar als een cactus. Ik kan je vertellen dat hét chagrijn wel degelijk in mij schuilt, maar zich niet laat zien zolang ik maar te eten krijg. Ik moet gewoon stoppen met ongezonde tussendoortjes te snaaien. Om eerlijk te zijn, ik snaai een hele dag door en op dat snaaien ga ik tijdens het boodschappen doen eens wat meer letten, we gaan niet voor de platgereden duif maar héy, het mag wel wat strakker, makker! Dag chips, snoep en chocola. Hallo fruit! De maat is vol, letterlijk en figuurlijk, herken je dat?
(Oh ja, kan je deze blog een beetje voor jezelf houden, het is nogal persoonlijk.)
www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


De allerbeste wensen lieve mensen!

1 Januari 2020

Life coach blog!

Een goed, beter, best nieuwjaar!
Met uiteraard, het allerbelangrijkste, een goede gezondheid, zowel lichamelijk als mentaal. Ik hoop dat je het oude jaar ook zó hebt afgesloten, op je best, gelukkig en zonder stress. Of leken voor jou de kerst en nieuwjaarsdagen op kerstbomen, gewoon afgezaagd? Trek dan je handen uit je haar en vergeet dat oude jaar! Zie jij alleen maar bergen? Je hoeft ze niet te verzetten, we kunnen ze samen beklimmen. 366 nieuwe dagen om het beste uit jezelf te halen.Elk eind is een begin, dat komt prima van pas. Neem je voor wat je wil, maar laat achter wat was.
# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Dankjewel!

31 December 2019

Life coach blog!

Vandaag zwaaide ik mijn laatste cliënt voor 2019 telefonisch uit. Ze komt in het nieuwe jaar nog terug, maar voor nu is haar stikstof, stof om over na te denken geworden. Hét eerste stapje naar beter. Het was weer een tof jaar met ontzettend fijne cliënten en workshops, zo wil ik er komend jaar nog wel meer gaan geven. Zo! Dat staat zwart op wit, nu moet ik helemaal! ;) Doet me er gelijk aan denken, heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief? 'Leuke kortingen, voor een leuker leven?' Niet? Ik zeg doen! Voor nu zeg ik, dankjewel. Dankjewel 2019 voor alles wat je gebracht hebt en ook een dankjewel aan jou, dankjewel dat ik iets voor jou mocht betekenen, een luisterend oor, een nieuw inzicht, of gewoon voor het tollereren van mijn blogs. :) 2020, je staat voor de deur, daar gaan we dan, de toekomst in! Liefs Jo.
www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Schuurpapier of dubbele lagen?

30 December 2019

Life coach blog!

Op de valreep van het jaar (bijna dan) kijk ik even terug, voordat 2019 voor altijd de geschiedenis in gaat. Een jaar waarin puzzels werden opgelost en raadsels, gewoon raadsels bleven. Een jaar van keuzes maken en keuzes, die blijven soms toch lastig. Neem wc-papier, biologisch, organisch of synthetisch? Schuurpapier, dubbele lagen of drie dubbele lagen? Met of zonder printje? Ik dwaal af maar ik bedoel maar... Één keuze die ik moest maken, was mijn werk, ik probeerde positief te blijven, want zo wil ik in het leven staan maar het lukte me niet meer. Ik moest weg, weg van datgene wat mijn innerlijke hulk, met Gill de la Tourette, zo deed ontwaken. Ik maakte de juiste keuze! Het was een jaar waarin de zon me het lastig maakte mijn hoofd koel te houden en waarin de regen en wind mijn gedachten weer verfriste en op een rij waaiden. Het was ook en jaar waarna het me nog steeds een raadsel is waarom M&M's een hersluitzegel heeft...? Een jaar waarin blijkt dat Mc Donalds ook gewoon een vier sterrenrestaurant kan zijn, met het juiste gezelschap. Een jaar waarin ik minder 'druk' ben geweest en daardoor meer tijd voor familie, vrienden en mezelf overhield. Een jaar waarin ik non-de-ju goed bezig ben geweest, voor anderen maar zéker ook voor mezelf! Hoe was jouw jaar?
www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Ja, ja...morgen!

28 December 2019

Life coach blog!

Dat dacht ik gisteren, dus nu is het morgen en moét ik het ook écht doen! Mijn papierwerk. Het staat al een tijdje op mijn to do lijstje maar ik wordt daar gewoon niet zo enthousiast van, ik vind het eigenlijk gewoon rete-saai en dit is nog zó zachtjes uitgedrukt! Zoals ik vroeger tijdens mijn huiswerk maken ook gewoon afgeleid kon worden door een nietmachine, is het ook nu niet anders en zit ik weer deze blog te schrijven in plaats van gewoon ff door te pakken. 'Ooohhh...kijk een hertje...' Verdikkeme! Wat zou ik tegen mijn cliënten zeggen? 'Als je vindt dat het een vervelende klus is, ís het ook een vervelende klus. Als je vindt dat het wel meevalt, valt het ook écht wel mee.' De 'ik wil bereiken-manier' en niet de 'zó géén zin in-manier'. Dat dus! Dus liefdevolle schop onder mijn kont en eraan beginnen, voor ik straks nog eens jaar vastzit aan verzekeringen voor o.a. zwangersschapsklossen voor onder bed of gedoe met 'die van de blauwe brieven'.
Focus Jo, focus!
Met welke mindset doe jij je dingen?
www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Sloffen en pj's!

28 December 2019

Life coach blog!

Kerst is weer voorbij en ik hoop dat je mooie no-stress Anton Piek-achtige dagen hebt gehad. Het 'kerstavond hier, eerste kerstdag daar en tweede kerstdag weer daar' is voorbij en dát betekent tijd voor jezelf. Misschien betekend dat voor jou wel uitgeteld op de bank ploffen en uitbuiken voor het leven. Het einde van de feestdagen betekenen het begin van rust. Niets hoeft en alles mag. Er wordt minimaal gewerkt en ik heb voor het eerst in twintig jaar vakantie. Ik dacht dat het vreemde, loze dagen zouden worden en dat ik zou aftellen naar normale structuur. Maar ik ben erachter, het leven pauzeert gewoon eventjes. De dagen rond kerst en nieuw zijn prima om te lummelen, echte pyamadagen. Voor mij een buitenkans om uit te slapen, een goede frisse wandeling om daarna mijn pj's van naast de houtkachel aan te trekken en om me vervolgens met een kop thee en een goed boek in de bank te nestellen. Waar ik vroeger zou luisteren naar mijn jAAP, die me op diplomatieke wijze vertelde dat ik eigenlijk nog van alles zou kúnnen doen, luister ik steeds minder naar zijn logische redenerende gefluister. En dat is best lekker en knap voor een hoofd dat altijd 'aan' staat.
En jij? Druk of lummelen in je pyjama?
www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Spiegeltje, spiegeltje aan de wand,
wie is dat daar aan de andere kant?

24 December 2019

Life coach blog!

Zie jij je sterke én je minder sterke kanten? Weet jij waarom je de dingen doet, die je doet? Zelfreflectie, van een afstandje naar jezelf kijken. Kijken naar wie je bent, wat je doet en hoe je dat doet. Gewoon zonder oordeel, zonder labeltjes van goed of fout, jezelf waarnemen. Wat gaat oké en wat gaat iets minder, waar zou je verandering willen zien en wat kan je eerste stapje daar naar toe zijn? Voor mezelf kwam ik er, met wat hulp, achter té weinig 'offline' te zijn geweest. Dat ik té veel in mijn denken heb gezeten. Eigenlijk, dat mijn koppie het laatste half jaar helemaal niet meer stil is geweest en zelf niks meer aan zelfreflectie heb gedaan. En ik weet, dát is eigenlijk precies wat ik zó gaaf vind en nodig héb. Ik was gewoon druk met andere dingen prioriteit te gegeven. Ik heb laatst gezegd dat ik wel eens een dag of drie in stilte in een klooster zou willen gaan zitten, ik was gewoon te druk om aan mij spiegelbeeld te vragen wat ik daar nou eigenlijk mee bedoelde. Lol. Dus...terug gestart met zelfreflectie, meditatie, lezen en ingeschreven voor toffe workshops. Mijn spiegelbeeld is weer blij, wat vertelt jouw spiegelbeeld?
# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Pré kerst!

23 December 2019

Life coach blog!

Terwijl kerst nog moet beginnen, is het voor mij al achter de rug. Inmiddels is het al jaren een traditie om kerst bij de schoonfamilie door omstandigheden naar voren te schuivenen en ik vind dat zalig. Het was een hele fijne dag met veel lachen, warmte en gezelligheid, eigenlijk zoals altijd daar. Buiten de kadotjes en extra aandacht voor het eten was het gewoon zoals normaal, heerlijk. Bedankt lieverds! Of zoals zij het zeggen, 'Ik zie jullie graag!' (Het blijven Belgen natuurlijk. Lol) Dus de aankomende dagen worden dagen van niks hoeft en alles mag. Waar vele een beetje extra glinsteren met kerst, zal mijn fashion outfit een warm kloffie voor een wandeling, voor bij de buitenhaard of mijn onesie voor op de bank zijn. Ik wens jullie relaxte, gezellige, warme, dagen en doe maar normaal, dat is al gek genoeg.

Fijne dagen! Liefs Jo
# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Hallo winter!

22 December 2019

Life coach blog!

Zou jij iemand tegen zijn kop willen slaan als die weer eens begint hoe léuk de winter en sneeuw wel niet is...?
Lees dan als-je-blieft NIET verder!!! :)
Het is winter en onze eigen Piet (die van Paulusma) heeft het voorspeld, we krijgen sneeuw! En als ik ff voor mezelf mag spreken, ik wil wel graag een flinke bak, of doe maar bakken. Ik wil muts, handschoenen en sjaal aan, naar buiten huppelen, warme chocomelk drinken bij de buitenhaard, schaatsen, een sneeuwballen gevecht, sneeuwpoppen uit de grond laten poppen enz, zalig!
Ik voel me dan weer helemaal kind, nou ja kleuter, ik kon toen ook niet lang op mijn pootjes blijven staan. :) Ik wil dat iedereen weer sneeuwfoto's op social media plaats voor al die mensen die geen raam hebben. Lol. Maar waar ik écht nog het meeste van houd is de rust, de betovering, de magische verstilling die sneeuw met zich meebrengt. Genieten van een wandeling, hertensporen volgen, waarbij elke stap de sneeuw onder mijn boots laat knisperen, dát wíl ík! Wil jij dit ook?
Of moet ik wegduiken als ik je tegenkom? :)
# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Ben jij een vreemde vogel?

21 December 2019

Life coach blog!

Ben jij een kuddedier of een vreemde vogel? Loop jij domweg achter je voorganger aan, vertoon je weinig eigen gedrag, laat jij je (on)bewust leiden door anderen? Durf een vreemde vogel te zijn! Is je mening of uiterlijk anders? Wordt je daardoor niet serieus genomen? Wat voor de één vreemd is is voor een ander doodgewoon. Je moet niet willen werken voor en voldoen aan een sociaal wenselijk verwachtingspatroon, je moet precies zijn wie je bent! Probeer eens een andere kudde, je hebt de kont van je voorganger nu al wel lang genoeg gezien! Vreemde vogels vallen ook wel eens uit hun nest maar komen óók altijd weer op hun pootjes terrecht! Durf jij jezelf te zijn?

# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Oeps, I did it again! 'Vandaag wordt weer een feestje.' Ik hoor een beetje sarcasme in mijn eigen denken...

20 December 2019

 

Life coach blog!

Kannonnen, het was weer laat, veel te laat. Als ik aan het schrijven ben verlies ik het besef van tijd, zo ook gisterenavond. Mijn slaap is heilig, maak me dan ook niet wakker als ik de binnenkant van mijn ogen aan het bekijken ben want, óf je krijgt een stevig potje gezeik, óf de pleuris breekt uit. Beetje aangedikt dit, laat me zeggen dat ik dan gewoon érg gefrustreerd ben. Frustratie is de emotionele toestand van iemand die belemmerd wordt in zijn/haar behoeften. De oorzaak kan liggen in invloeden van buitenaf. Dus...zorg dat als ik slaap, je nóóit mijn invloed van buitenaf bent. Lol. Ik dwaal af... Terwijl ik weet dat ik met acht uur slaap als een wandelend zonnestraaltje mijn bed uit kom, was het gisteren gewoon weg te laat. Ik dacht nog: ‘Ik ga zo écht.’ En dan weer: 'Slapen is suf.' Ik kan je na dit gedrentel van gisterenavond met mijn jetlaghoofd vertellen...als je te weinig slaapt dan ben je pas suf. Ik ga vannacht genoeg uren slaap pakken op de zachtste vierkante meter in huis en ben morgen als een zonnestraaltje weer op nog voor de eerste haan gekukelekuut heeft. Of misschien slaap ik tóch wel ff uit! Voor straks alvast welterusten en een good morning voor morgenvroeg!
Gáááp...slaap! Slaap jij genoeg?
# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Leuke kortingen voor een leuker leven!

19 December 2019

Life coach blog!

Nieuw, nieuw, nieuw:
de im-POSSIBLE 's NIEUWSBRIEF.
Om jullie op de hoogte te houden van de laatste nieuwtjes, leuke workshops en
al het geen er nog komen gaat. Na inschrijving via mijn website (Emailadres invullen, twee knopjes aanklikken en klaar!) krijgen jullie elke maand een leuke korting, voor een leuker leven toegestuurd via mijn digitale postduif.
Zónder verplichtingen, ik haat verplichtingen! En mocht je bij het lezen van zo'n nieuwsbrief toch denken: ‘Nou…dat vind ik nog best wel interessant...’ Dan stuur je jouw postduif gewoon ff terug. Inschrijven = korting krijgen!
Januari: iets met korting en volgens mij nog 50% ook!
(Geen spam, één mail per maand.)
Heb jij je al ingeschreven?


# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Of je worst lust?

18 December 2019

Life coach blog!

Om taalmisverstanden te voorkomen, deze blog gaat niet over worst! Ook niet over de hond op de bovenstaande foto. Deze blog gaat over het spreekwoord. Een beetje over de oren van de hond op bovenstaande foto, dát dus..Of je worst lust is eigenlijk geen vraag, het is een gefustreerde reactie op iemand die niet goed naar je geluisterd heeft en het aangeeft met een: 'Wát?' Herken je dit? Je bent in gesprek met iemand en merkt aan alles dat de ander helemaal niet naar jou luistert en eigenlijk alleen maar met zichzelf bezig is. Ze laten geen kans onbenut om het gesprek naar zich toe te trekken of nog erger, over te nemen. Een goede luisteraar laat een ander uitpraten en stelt vragen. Een slechte luisteraar is vooral in gesprek met zichzelf. Écht luisteren, staat garant voor meer vertrouwen, begrip, minder conflicten, gewoonweg betere relaties. Laat de komende tijd wat minder van je horen, maar luister! Hoe zit het met jouw oren?

# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Je wordt met de lach leuker!

17 December 2019

Life coach blog!

'Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach, want wie vrolijk kijkt in de morgen, die lacht de hele dag!' Geef maar toe, je hebt dit zingend gelezen hé? Of je bent met het verkeerde been uit bed bent gestapt, dat kan natuurlijk ook! (Of misschien ken je het liedje gewoon niet.) In ieder geval, dat lachen stress verminderd, ontspant en gewoonweg gezond is weet iedereen. Toch doen we het te weinig. We zijn een hele dag, met ons gezicht in de 'plooi', serieus aan het proberen onze to do lijstjes af te werken. Help, gaat nooit lukken dit! Druk, druk, druk! Rennen, vliegen, duiken, springen! Lachen dwingt ons de mogelijkheden te zien ipv te kijken naar wat niet kan. Ik kan mezelf écht hilarisch vinden, meer in de zin van zelfspot, ik kan nogal eens lompig uit de hoek komen als ik 'druk' ben. Vorige week sloeg ik mezelf op vierentwintig uur tijd bijna twee keer knock out, eerst met de gesp van mijn riem en daarna met een stofzuiger, ik hoor je denken, wát? Hilarisch! Mijn lieverdanlief wijst me soms wel eens op mijn spelfouten. (nou ja, vrij regelmatig.) Mijn reactie: 'Perfectly imperfect!' Met een big smile daarbij. Net of lezers gretig in rijen klaarstaan met een rode viltstift om mijn fouten te verbeteren. Ik ben al lang blij dat ik mag typen, anders kreeg ik óók nog eens een grote rode negatieve score voor mijn handschrift. (Lol.) Of als ik onder een warme douche sta en mijn lieverdanlief per ongeluk het toilet doorspoeld. Whaaa!!! Eikel!!! Met daarna een hysterische slappe lach. De slappe lach is mijn favoriet, zo echt één vanuit je tenen, met je hele lijf, de tranen over je wangen. Een lach die je op commando niet kunt stoppen, zalig! Een flauw glimlachje, leedvermaak, of uitlachen, zal je mij niet zien doen. Schaterlachen met vrienden des te meer, zo één waarvan je andere mensen bijna ziet denken...Be-lach-e-lijk! Lachen brengt mensen dichter bij elkaar. Als je lacht stopt je denken. Wanneer heb jij voor het laatst nog eens écht gelachen?

# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Leef als een free bird!

16 December 2019

Life coach blog!

De 'jeugd' van tegenwoordig is lui, wispelturig en zelfs roekeloos in het nemen van beslissingen voor hun toekomst. Een mening die door vele ouders, leraren en leidinggevenden wordt gedeeld. Vroeger, vroeger was alles beter...' Tja...En vroeger stond je met een keurige scheiding in je haar, keurig met de hand de afwas te doen. Scheidingen in je haar zijn uit de mode en met een druk op de knop start de vaatwasser... De tijd van huisje-boompje-beestje heeft nu gewoonweg plaatsgemaakt voor drankje-reisje-feestje. De jeugd van tegenwoordig wil gewoon meer genieten, wil meer afwisseling. Ze komen erachter dat het leven niet altijd één groot pony kamp is, dat het leven van eb naar vloed gaat, dat ze niet constant happydepeppy zijn. Mede dankzij de overweldigende impact van social media zijn ze constant op zoek naar de up up up vibe. Waar de jeugd van vroeger blij was dat er met hard werken eender welke baan kwam, is de jeugd van tegenwoordig een constante zoektocht aan het doen naar hún droombaan. Vaak door de verkeerde keuze op de carriereladder of de té hoog opgelegde druk door leidinggevenden gaat de fun eraf. Willen ze het liefst parttime of er helemaal niet meer werken. Het is de uitdaging van de leidinggevenden om werkplekken te creëren die leuk en uitdagend zijn. Als ze daar in slagen zullen ze zien dat de jeugd van tegenwoordig wél keihard kán en wílt werken. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar de jeugd van tegenwoordig is helemaal zo gek nog niet, leef als een blij ei, leef als een free bird! Hoe is het op jouw werk?

# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Somethimes, I just look up, smile, and say, 'I know that was you!' ♡

15 December 2019

Life coach blog!

Martine Debaeke, één van de meest bijzondere vrouwen die ik mocht ontmoeten. Is er meer tussen hemel en aarde? Martine drukte mijn twijfels keihard de kop in! Met opgetrokken wenkbrauwen stapte ik haar achtbaan in, klikte mijn beugel vast en had adrenaline tot lang na de rit, bizar en zalig tegelijk! Zoveel emoties, iemand missen is verscheurend, is moeilijk onder woorden te brengen, het voelt kwetsbaar en erover praten doen we vaak liever niet. Martine haar achtbaan heeft mij jaren geleden ontzettend geholpen en rust gegeven. Vanmiddag was ze hier, samen met een klein gezelschap. Het was een fijne warme middag gevuld met een lach en een traan. Bizar, bijzonder, verwonder.
Martine Debaeke, zó veelzijdig in het helpen van anderen, she's got it!
Breng eens een bezoekje aan haar website: www.puurintuitief.be

# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Fan!

14 December 2019

Life coach blog!

Ik ben nooit een boekenwurm geweest, ik vond boeken altijd maar wat oud en stoffig. Maar zelfhulpboeken, ik ben er fan van! Ze houden je een spiegel voor, drukken op de zere plekken en toch hebben ze het beste met je voor. Noem een onderwerp en er is wel een boek over geschreven. Toen ik begon aan mijn zoektocht naar wat er nu 'mis' met me was kocht ik mijn eerste boek en het zaadje was geplant. Ik kon mezelf volledig vinden in de boeken die 'speciaal voor mij' geschreven waren. Ik besefte dat er niets 'mis' met me was, dat ik niet 'kapot' was, ik besefte dat ik gewoon ík ben. Ze hebben mij erg geholpen bij het begrijpen van de oorzaken van veel problemen, bij mijn persoonlijke groei en dan niét met als doel perfectie. Ik heb er al zóveel verslonden, hilarische maar ook zware kost met allemaal dezelfde uitkomst, voor mijn onderwerp: het is he-le-maal oké om níet perfect en gewóón jezelf te zijn. Welk onderwerp zou jij kiezen?

# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Prioriteit of zonde van je tijd?

13 December 2019

Life coach blog!

Zet nu eens dat rode kruis in je agenda voor een afspraak met jezelf. Het ís niet egoïstisch, het ís noodzaak. Een uitspraak die ik je elke keer weer om je oren zal slingeren, net zolang tot het zal blijven plakken. In deze maand, waar het een soort van Las Vegas lijkt met al zijn drukte, plan jij nú nog jouw dag. Ja maar, mijn todo's dan...? Kijk eens naar je prioriteiten, leveren ze je ook iets op. Ik weet zeker dat jij je prio's kan filteren naar tijd voor jezelf. Rondhangen op social media kan ff lekker zijn (voor het lezen van een blog ofzo, lol) maar eigenlijk is het gewoon spijbelen, om niet te hoeven doen wat je eigenlijk zou willen doen, ik bedoel maar, prioriteit of zonde van je tijd? Voorkom dat je als een druipkaars inzakt en verschrompelt. Je verdient orde in de chaos, pak je rust!
Wanneer is jouw afspraak met jezelf?

# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Never grow old!

12 December 2019

Life coach blog!

Het was bijna zover, je aftelkalender was bijna vol en weet je het nog, de nacht vóór je schoolreisje naar DÉ Efteling? Zodra de bus de straat uit was: 'Zijn we er al?' Je was de hele dag gewoon hartstikke blij. Je stond zelfs blij en vol kriebels aan te schuiven in de ellelange rijen. Jouw 1.20 cm gaf groen licht om elke attractie te mogen betreden, kicken man! En hoe stoer je ook was, droomvlucht bleef toch wel magisch hoor, mogen we alsjeblieft nog een rondje blijven zitten??? De carnaval, waarvan je de hele dag dát deuntje niet uit je kop kreeg. En elke keer weer, als de bus bij terugkomst de school naderde ging iedereen bukken. Bezorgde gezichten van de ouders, waar waren hun kinderen? Dachten wij ze even te foppen. (Niet. lol) Jeugdsentiment, zalig! Als kind, als tiener, als volwassenen, de Efteling blijft een leuk feestje! Oh happy day, nu dát deuntje nog uit mijn kop krijgen!
Kan jij het je nog allemaal herinneren?

# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching

 


Ik geef toe, ik ben een beetje raar!

11 December 2019

Life coach blog!

Niet dat ik beter of anders ben maar ik heb zo mijn trekjes. Ik fluister ideeën op mijn voicerecorder in op openbare plaatsen, draag elke dag twee verschillende sokken, ik heb soms een jAAP in mijn hoofd en ik kan zo nog wel even doorgaan. Iedereen heeft wel eens een: 'Doe niet zo raar, doe normaal!' gekregen. Thuis, op school of op je werk. Je past je aan, bent niet helemaal jezelf en voor je het weet denk je dat jezelf blijven niet goed genoeg is. Jouw rare fratsen maken jou uniek, vergeet de stempel die een ander je geeft. Vergelijk je zelf eens met een suikerspin. Euhhh...dat slaat toch nergens op? Klopt! Maar jezelf vergelijken met anderen slaat óók nergens op! Zolang je jezelf blijft, kun je niet mislukken. Niemand is normaal of standaard, doe maar gewoon een beetje raar, dat ís eigenlijk heel normaal! Wat is jou raar?

# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


De 'no holly jolly spirits'!

10 December 2019

Life coach blog!

De zomer, het lijkt zo lang geleden, tuintjes werden opgeknapt, alle deuren stonden open, iedereen was vol energie en relaxed. De blaadjes zijn van de bomen, de deuren zijn dicht en de kachels zijn aan. Het zou niet erg zijn, als iedereen maar net zo veel energie had en relaxed was zoals in de zomer. Niet voor niets spreken we over de donkere dagen voor kerst. Waar de christmaholic, kerst idealiseert en magisch vindt, zijn er ook mensen die niet in de 'holly jolly spirit' zijn. Mensen voor wie kerstmis een nare bijsmaak heeft (gekregen), ze ontkomen niet aan de éne film nog zoeter dan de andere, aan Mariah's 'All I want for christmas' en George's 'Last christmas'. Ieder met zijn eigen redenen, die hoopt dat DÉ dagen maar snel voorbij zijn. Ben jij zo iemand, zoek dan toch (ook al is het met wat tegenzin) mensen op, laat het beladen gevoel van ingesneeuwd te zijn los. Ken je zo iemand, laat weten dat je er bent. Dé dagen, laat ze buiten al het feestgedruis, gewoon simpel om het samen zijn gaan.

# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Schrijfelarij!

9 December 2019

Life coach blog!

Het liefste wat ik doe aan het einde van mijn dag, mijn rustmomentje. Laptop aan, bril op, kop thee binnen handbereik. Zo naast de kachel is dit mijn momentje.
Ik kan hier op een drukke dag ook écht naar uitkijken. Al het geen ik overdag op mijn voicerecorder intetter, wordt savonds een verhaal, nou ja dat probeer ik toch. Soms weet ik gewoon niet meer waarom ik sommige woorden in sprak. Las Vegas? Druipkaars? Nooduitgang? Opstijgen? Hilarisch! Ik heb écht geen idee...tot ik begin te schrijven. Dan valt alles weer op zijn plaats, jullie lezen dát allemaal later nog wel.
Waar kijk jij naar uit op een drukke dag?
Wat is jouw rustmomentje?

# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Is dit óók leuk?

8 December 2019

Life coach blog!

Een vraag bij het kennismakingsgesprek.
Een coachsessie is vaak intensief, serieus en diepgaand. Maar er wordt hier toch ook wel gelachen. Gelachen en gehuild, allebei mooie emoties, emoties van ontlading. En ontlading lucht op. Een beetje luchtigheid vind ik nodig voor de kwaliteit van een gesprek. Ik wil niet alleen maar constant diep, confronterend of spiegelend zijn. Even lachen geeft ook een adempauze om daarna weer scherper naar een situatie te kijken. Ik wil dat cliënten lichter en luchtiger naar huis gaan. De kracht van een lach.

# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Als een open boek!

7 December 2019

 

Life coach blog!

Je doet je best om enthousiast en vrolijk te zijn maar van binnen... Ik ben een open boek, geworden op het moment dat ik het allerkwetsbaards was. Toen ik met mijn zoektocht begon naar wat er nou eigenlijk 'mis' met me was. Ik hoefde geen toneel meer te spelen, mocht mijn glimlach even laten zakken, om hem daarna niet meer af te zetten. Het leven is niet altijd makkelijk, het is niet altijd genieten met een grote G, het is soms gewoon vette chaos met een grote C. Mensen herkennen zich in mijn verhalen, ze voelen zich minder alleen, of minder gek of meer begrepen. Over emoties praten is niet iets wat iedereen even makkelijk doet. En dat is precies de reden waarom ik het zelf wel doe, het is zo hard nodig om je kwetsbare kant te laten zien. Mensen leren jou te begrijpen, er komt zoveel goeds voor terug. Er is altijd de rode draad van druk, druk om te presteren om perfect te willen zijn enz. Je hoeft geen open boek te zijn, privé is tenslotte privé, maar laat de mensen om je heen wel wat pagina's lezen. En mocht chaos keihard op je deur kloppen en eisen om binnen te komen, kunnen we samen jouw rode draad altijd wat rozer maken.

# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Jingle bells it is!

6 December 2019

Niks stad en land afrijden voor de perfecte kerstboom. Niks te dik, te dun, te groot, te kein, niks pot of stam. Niks proppen in de auto, niks draaimoment om het mooiste stukje van de boom naar voren te hebben staan, beetje naar links, nee toch een beetje naar rechts, een stapje terugzetten, ff kijken, staat hij zo goed? Nog een stukje draaien. Herkenbaar? Voor mij geen kerstbomenjacht meer, even op en neer naar boven voor de kunstboom en daarna voor de versiering. En dan, de lampjes... Bezorgt kijk ik naar de kabels die in de knoop zitten. Waar ik elk jaar zin heb in de lichtjes met kerst ben ik ook weer blij als alles weer normaal is.
En zoals elk jaar bij het opruimen denk ik dan, dondert niet, zien we volgend jaar wel weer. Na een half uur stoeien, begin ik onderaan de boom en terwijl ik het eigenlijk al een beetje beu ben, nu met mijn neus zowat tegen de vloer, vang ik, onder de salontafel door, onze hond Jez haar blik. Ook dit tafereel herhaalt zich elk jaar weer, ze weet dat als die verdomde lichtjes erin hangen en de ballen erin zijn gezwierd, we samen een wandeling maken, om daarna bij de kachel samen de boom met haar lichtjes te bewonderen. Lichtjesfeest, dat is kerst voor mij het allermeest!

# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Geluksmomentjes!

5 December 2019

Momentjes die je een fijn gevoel geven, de warme sjaal, de wandeling, de warme thee op een koude dag. Het is allemaal zo normaal, maar eigenlijk zijn het allemaal kleine momentjes van dankbaarheid. En dankbaarheid is de kortste weg naar meer geluk. Als je te veel met de dag van morgen bezig bent, vergeet je vandaag te leven. Je vergeet te genieten, je bent druk, je hebt geen rust. Rust is belangrijk om de kleine geluksmomentjes te kunnen zien. Rust krijg je door mentaal alles op een rijtje te krijgen, wat is belangrijk en alles wat niet in je rijtje past, laat je los. Loslaten wat je ongelukkig maakt, in plaats van het mee te slepen, waarom zou je uberhaupt iets willen mee slepen?
Vind positieve momentjes in plaats van negatieve en het worden er steeds meer.
Vind jou momentjes, ze zijn er!

# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Sinterkerstennieuw!

3 December 2019

Voor een kind is de sinterkerstennieuw
periode één groot feest. Gezelligheid, veel eten, cadeaus, lichtjes, kerstbomen en hopelijk sneeuw. Voor volwassenen is het allemaal niet meer zo leuk en spannend, ze zijn aan het einde van het jaar wat weemoedig, er is zoveel gebeurd, er is ook zoveel niet gebeurd. Ze lijken de December charme steeds minder te zien omdat ze vinden te worden geleefd. Het is gewoon druk, donker, koud en laat alsjeblieft die sneeuw ook weg blijven. Nog meer to do lijstjes, nog meer hooi op de vork, de gekte in de stad, nog meer chaos. Je kijkt eigenlijk gewoon uit naar de stille nacht in je bedstee. Oplossing? Simpel! Kies voor eenvoud en versimpeling. Ik zelf ben ook niet meer zo onder invloed van de waan van de feestdagen. Ik hou van de lichtjes, de gezelligheid, van vrienden en familie en van sneeuw, véél sneeuw.
Maar voor mij geen pinterest waardige, hysterisch, kerstige, gedekte tafel. Vorig jaar zat ik 1e kerstdag buiten, warm, gezellig aan een vuur. En met oud en nieuw, val ik knus, nog voor het bombastische vuurwerk in slaap bij de houtkachel, om dan op 1 Januari de leftovers te snaaien. Ik hou van Januari, Januari met haar echte winterse stilte en eenvoud, na alle overdaad van December.

# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Long time no see, I was busy as a bee!

1 December 2019

En dan is het ineens December.
Wat heb ik eigenlijk gedaan de laatste weken? Alles wat ik wílde doen én met deze donkere dagen de couch potato uitgehangen. Heerlijk no stress! Het einde van het jaar nadert en vele gebruiken deze maand als throwback, terug kijkend op een 'bewogen' jaar. Je hebt stress gehad, wat kan en ga je in het nieuwe jaar anders doen?
Nieuwjaarsvoornemens zijn vintage en vaak cliché. Je wilt stoppen met roken en drinken,je wilt afvallen en meer sporten, maar zodra er wat stress is... Hallo drankjes, sigaretjes, snacks en dat sporten komt ook nog wel ergens... Eindejaarsvoornemens zijn hip. Je wilt gewoon ontstressen, reken af met je unfinished business en start het nieuwe jaar goed! Wat neem jij niet mee naar 2020?

# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Welkom nieuwe collega!
Mag ik jullie voorstellen, dit is jAAP.

28 Oktober 2019

jAAP zal vanaf vandaag bij mij in de stoel zitten en mee luisteren naar alles waar jullie het lastig mee hebben.
jAAP is dol op de allerkleinste maar kan zeker ook de grote mensen aan het denken zetten. jAAP, je ego, je interne babbelbox, het aapje in je hoofd die je altijd iets te vertellen heeft. Herken jij je jAAP?

# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Herinneringen die je later wilt hebben moet je nu maken.

15 Oktober 2019

We doen het nog steeds, elk jaar weer.
We halen herinneringen op en maken er weer nieuwe bij.
Een traditie die al jaren loopt.
We zijn niet meer de jeugd van tegenwoordig, ouder worden we allemaal, volwassen is een heel ander verhaal! Never grow old! 

# www.im-POSSIBLE.be
#Lifecoach #Coach #Coaching


Zó teleurgesteld!

 

Ik heb geroepen, getierd, namen genoemd en naar de mensen gewezen.
Het was schrikken maar ook een opluchting om alle frustratie en irritatie de wereld in te donderen.
Mijn reactie, die ik hier ook vaak zie, was machteloosheid, teleurstelling, bij mij omdat ik zoveel mensen van me had laten profiteren en dat ik het zelf nog had toegelaten ook.
Ik stond erbij en keek ernaar, dat dus.
Mijn weerstand kwam van mijn voornamelijk vastgeroeste patroon hoe ik dacht het goed te doen, voor iedereen maar niet voor mezelf.
# boekfragment: Het boek van ikke,
   de vernieuwde versie


Doeslief!

 

We zijn steeds minder aardig tegen elkaar. Op straat, op sociale media, in het verkeer, in het openbaar vervoer, op het sportveld en in de supermarkt. Met de #DOESLIEF campagne met veel voorbeelden van onaardig gedrag, houdt SIRE Nederland een spiegel voor. Zo hoopt SIRE dat mensen zich realiseren dat niemand beter wordt van onaardig gedrag. En dat aardig gedrag loont.


Bam!


Na 20 jaar gaat de deur van de personeelsingang voor de laatste keer achter me dicht.
Een personeelsingang die ik op al die jaren menig maal heb zien verhuizen.
Waar ik collega's heb zien komen en gaan.
Waar ik met zin en tegenzin naar binnen ben gegaan.
En dat, de tegenzin van de laatste maanden gaf de doorslag, tijd voor iets anders, het is NU of nooit!
En het was NU!
Na 72 uur (!?) sollicitatieland heb ik mijn ontslagbrief ingeleverd.
Lieve collega's, het is goed geweest.
We hebben samen gelachen en gehuild.
Ik kijk terug op mooie jaren!
Lieve collega's, bedankt!
Ook voor jullie kadotjes!
X Jo
Lieve klant, u ook bedankt!


Als een achtbaan!

 

Snel, spannend maar met een grote glimlach!
Ik heb de baan!
Wat een dwaas maar super avontuur!
De wondere wereld van solicitatieland stopt voor mij al na twee dagen!
Na 20 jaar supermarktland op naar
Grenshotel de Jonkheer! Housekeeping!
Het leven geeft me een vette knuffel!


De wonderenwereld van sollicitatieland!

 

En dan...
word ik afgewezen omdat ik te oud ben.
Deze mensen zijn mijn website gaan bekijken en lazen mijn toen geschreven
'wie ben ik' :
Jolanda Neefs
40 jaar 
De website is drie jaar geleden de lucht in gegaan, ik wordt dit jaar 43...
Zij vonden het wel jammer, ik vond het hilarisch. Te oud...zalig!!!

Bij de volgende vriendelijke mevrouw blijkt de parttime baan uit 12 uur te bestaan.
Als ik vertel op zoek te zijn naar een 20 tot 24 uurs baan, heeft ze nog eens hetzelfde project voor 12 uur een dorp verder.
Ik vertrouw op mijn buikgevoel en bedank haar vriendelijk.

De volgende vacature is helaas al ingevuld, of ze me in de portefeuille mogen bewaren?
Absoluut! En bedankt dat u mij alsnog even op de hoogte wilde stellen.

Één van de lopende vacatures heeft vanaf het begin mijn voorkeur maar...
Ik hoor niks.
Ik besluit de stoute schoenen aan te trekken.
Ik rijd er heen en bestel een lekkere lunch, met het idee hierna met mijn mooiste glimlach gewoon naar binnen te stappen en mijn kaartje af te geven.
Telefoon! Ik slik mijn hap scampisalade door en neem op.
Wat blijkt...
Ik hoef mijn kaartje niet te gaan geven.
Ik wordt vriendelijk uitgenodigd op een solictatiegesprek voor morgen.
Hilariteit alom als ik haar vertel dat ik op dat moment op hún terras zit te lunchen.
Zo blij dat ze mijn glimlach met sla tussen mijn tanden niet ziet!
Een vrolijke smakelijke voortzetting en tot morgen.
Tot morgen!

Ik heb 8 vacatures ingevuld.
De helft heeft binnen 24 uur gereageerd!
Mijn droombaan heb ik al.
Ik hoef niet te schieten met een kanon op een mug.
Ik wil gewoon terug plezier hebben in een baan.
Ben benieuwd naar morgen, buikgevoel zegt dat het niks wordt maar ik ga en met veel zin!
Waarom ik dit met jullie deel?
Voor iedereen in een huidige 'mwah' baan:
Je bent bent niet te oud!
Alles ligt open!
Word het niks morgen, het is niet erg.
Rejection is redireaction.


Jij zoekt mij!


Op zoek naar een energieke, optimistische, enthousiaste, betrouwbare, gestructureerde en hardwerkende collega?
Tadaa, je zoekt mij!
Hallo netwerk, familie, vriendjes en vriendinnetjes, hallo nieuwe werkgever.
Wie kijkt er voor mij mee uit naar een nieuwe toffe job.
Parttime,
zodat ik daarnaast kan blijven coachen.
Na 20 jaar(!), tijd voor verandering.
Leef je mooiste leven!
Practice what you preach!
Let me know!


Stilte is niet stil maar vol antwoorden!

 

Terug van een ZALIG weekend Ardennen.
Een plek waar mijn gedachten door elkaar buitelen als vrolijke lammetjes in een wei.
Een plek waar mijn zengevoel stijgt met factor honderd.
Éigenlijk...net als thuis.
Alleen zijn hier de vrolijke lammetjes, vrolijke paardjes in een wei.
Hier thuis zijn mijn gedachten voornamelijk bezig met wat ik wíl.
Hier thuis wíl ik altijd van alles.
Wíl ik dit nog doen en wíl ik dat nog doen.
En ík vind dat zalig!
Ik ben gewoon altijd graag bezig, bezig met de dingen die ik het liefste doe.
In de Ardennen kón ik niks doen en begon ik te denken, in plaats van te denken wat ik altijd allemaal wil, kan ik ook eens nadenken over de dingen die ik niet meer wil doen.
Ik kan je vertellen, ik was zo uitgedacht.
Leef je mooiste leven!
Practice what you preach!
Wat wil jij niet meer?


I'm done!


De koortsuitslag onder mijn, anders best fraai, wipneusje zegt het.
IK was te laat met het aangeven van MIJN grenzen.
Ik was aan het gas geven en remmen tegelijk, recht één van mijn eigen valkuilen in, dat dus!
Dus...vandaag, mijn grenzen aangegeven.
Voelt goed! Gedaan met energievreten!

En met een glimlach citeer ik uit mijn eigen boek, het boek van ikke:
Bij mij zijn het ook niet altijd roze suikerspinnen en luchtballonen,
het is niet de afwezigheid van problemen maar het vermogen er mee om te gaan.
Positieve mensen hebben ook negatieve gedachten, ze laten ze alleen niet groeien.

Héy, ik ben ook maar een mens!


Plat op mij bek!

 

Ik ben nog vaak genoeg gewoon plat op mijn bek gegaan, stiekem terug vallen in oude denkpatronen, mezelf errors gegeven. Maar…het is me, na een tijdje, wel gelukt! En nu is het gewoon gewoon, net als tanden poetsen, net als sokken aantrekken, liefst twee verschillende, perfectly imperfect. Lol
# boekfragment: het boek van ikke,
    de vernieuwde versie


Me-time!

 

Na een werkweek van 74(!) uur even een paar uurtjes vrij.
Tijd voor de klusjes die in en om het huis zijn blijven liggen, dacht ik.
Wat doe ik..ik laat de boel de boel en
ga lekker onder de zonnebank de binnenkant van mijn oogjes bekijken!
Morgen weer een dag.
Vrije tijd is iets wat je maakt,
niet iets wat je toevallig overkomt.
INVEST in rest!
Pak jij je me-time?


Hiep-hiep!

 

im-POSSIBLE blaast 3 kaarsjes uit!
En wie jarig is trakteert!
Wat trakteren we?
3x een coachsessie van 2 uur!
Aan wie wil jij dit kado geven?
Aan jezelf? Aan iemand anders?
Taggen maar!


Home sweet home!

 

We zijn weer thuis in het grote dierenbos!
Berlijn was Top!
Een stad die bruist.
Een stad met rijkdom en armoede.
Een stad waar de meest awesome selfies gemaakt worden op de meest awesome plaatsen waar dan ook vast weer de meest awesome feeds uit voort komen...
Lees als: vislippen en de meest maffe poses aan de Berlijnse muur en checkpoint Charlie. Waarom?
Ik ga graag weg maar kom ook weer heel graag terug lekker thuis.
Misschien minder Instagrammable of Facebookmemorable als de hippe plekjes van Berlijn.
Maar zeker wel zonder het gigantisme van de stad.
Berlijn u was top!
We komen zeker nog eens terug!
Maar voor nu...home sweet home! Zen!


Minder meuk, meer leuk!

 

Als een opruimgoeroe ben ik spullen aan het wegbonjouren geweest.
Geordende lege kastjes,
simpele kledingrekjes ipv uitpuilende,
nog wel steeds veel zwart, saai,
zoals mijn buurmeisje het zegt,
maar hey, black is my happy color.
Apps op mobiele telefoon en tablet,
ze kosten tijd, hashtag hier, hashtag daar,
domweg wat rondhangen, weg ermee!
Bedrijfspagina's op Fb en In mogen blijven.
Ik hou gewoon niet van sh*t all over the place, vriendlief zal dat beamen.
Ik hou niet van stapeltjes, wat is nou echt belangrijk?
Ontspullen, versimpeling en rust.
Lekker hoor!


Kom je ineens jezelf tegen!

 

Mijn leven was druk ,snel en hectisch, ik eiste teveel van mezelf.
Soms moet je eerst jezelf tegenkomen voor je het werkelijk kunt zijn.
Door dat besef leerde ik om op een andere manier naar mezelf en situaties te kijken.
Ik maakte ruimte om alles te doen wat ik wil omdát ik het wil, niet omdat het moet.
Ik stelde mijn grenzen, elimineerde mind f#cks en minimaliseerde mijn errors.
Je kunt je beste vriend zijn of je ergste vijand, kies wijs.
Wie wilt zoekt een mogelijkheid wie niet wilt zoekt een reden.
# boekfragment: het boek van ikke,
de vernieuwde versie


Rise and shine!


Ik rek me uit, wrijf is lekker in mijn ogen,
gooi mijn benen over de bedrand,
het is weer een nieuwe dag!
Eerst tanden poetsen, dan douchen, goede...euhhh...morgen Maandagmorgen!?
Ik moet écht eens leren om die mascara
eraf te halen voor ik mijn bed in duik, hoor!
Zó not done!
Ff douchen en klaar voor de dag!
Goedemorgen, wat brengt jouw dag?

Een dag vol ditjes en datjes, waarna je vrolijk en op tijd 'naar huis kunt fietsen?'
Of een dag vol werk, to do lijstjes en moetjes?
Wordt je al nerveus omdat je weet
dat aan het eind van de dag je werk niet af is?
Is alles voor vandaag en vooruit zó retebelangrijk dat je vergeet stil te staan,
te genieten en dankbaar te zijn voor alles
wat er nu al is?
Je werkt als een tierelier,
leeft met je hoofd in de toekomst en
je lijf hobbelt er maar wat achteraan?

Klim van je prestatieladder,
van verstreken deadlines ga je écht niet dood,
give yourself a break, haal adem,
zie de dingen waar je blind voor was, geniet!
Groeien moet je zelf doen maar
je hoeft het niet alleen te doen.

Note to myself:
make-up remover doekjes halen.


Error!

 

Spontaan rollen de tranen van mijn gezicht.
Ik sta in de wei tussen de paardjes op deze mooie dag en ik breek.
De glimlach die ik al die tijd heb opgezet lukt niet meer, ik ben kapot, mijn batterij is leeg.
# boekfragment: het boek van ikke, de vernieuwde versie


Succesformules bestaan niet, die maak je helemaal zelf!

 

JIJ bent degene die je koers uitzet, risico's neemt en
de eindverantwoordelijkheid draagt.
Door het maken van keuzes die aansluiten bij wie jij bent,
wat jij nodig hebt en wat jij belangrijk vindt.

Naast mijn coachen had ik (al 20 jaar) een vaste baan.
Leuk, goed betaald, dicht bij huis, niets meer niet minder.
Het mweh- en het moeten -gevoel betekende voor mij
dat de fun eraf was, dat ik geen moeite meer wilde doen en
uiteindelijk dat ik er klaar mee was.
Ik ging op zoek naar iets wat MIJ leuk leek en vond dat ook.
En wat deed ik, ik zei mijn baan op.
Onverstandig als een ander er erover nadenkt,
de zekerheid, minder betaald, verder van huis.
Maar met zoveel meer vrijheid om de dingen te doen
die IK graag wil doen.
En als IK struikel, kom IK overeind, klop IK mijn kleren af en ga IK verder op zoek naar mijn sky.
Want, the sky is the limit.

Je wilt dansen op straat,
waar iedereen liever heeft dat je 'normaal' doet.
Als je erover nadenkt begrijp je de reactie,
nog wat langer nadenken en je bent het eens en
voor je het weet leef je een leven waar iedereen het mee eens is behalve jijzelf.
Je buikgevoel laat zich makkelijk overstemmen door alle verhalen waar je ego zich mee vermaakt.
Je buikgevoel is meer van het fluisteren waar je ego meer van het schreeuwen is.
Kalmeer, maak je niet druk, maak je rustig en luister naar dat fluisteren.

Last van van je ego, last van iedereen?
Zullen we samen dansen op straat, luisteren naar jouw fluisteren en jouw succesformule maken?


Kermis in de stad!


Ik heb nooit een kat gehad, katers des te meer...
Vijfeneenhalf jaar geleden knuffelde ik de toiletpot voor de laatste keer vaarwel.
Een tof feestje, met als gevolg, drie dagen dood gaan, dat dacht ik toen dus écht!
Ik was er klaar mee.
Ik liet het 'over de bar tijgeren',
(ja, dat heb ik dus ook écht allemaal gewoon gedaan en dát niet alleen, hilarisch zalige tijd)
achter me en ruilde ze in voor fris en fruitige days after.
Bewuste keuze? Yep!
Mis ik iets? Nope!
Vinden anderen me nu saai? Misschien, maar dat boeit me niet! (Grijns.)
Ik krijg juist veel meer mee, helder, met mijn ice tea naast de bar, in plaats van erop. (Dubbelle grijns.)
Gisteren heb ik de kermis overgeslagen maar Dinsdag,
Dinsdag kan ik alleen maar misselijk thuis komen van té veel ice tea, hamburgers, oliebollen en puntzakken met friet.
Ik hoop zó niet dat je na het lezen van mijn vorige zin nu die koude pot moet gaan knuffelen...
Hoe voel jij je vandaag?


Weg droom!

 

Ik was goed, ik had het gered, ik had mijn droom waar kunnen maken, besefte ik me, achteraf…
Ik ben niet uit mijn comfortzone gestapt, ik heb me laten leiden door anderen hun mening, anderen hebben mij aan mezelf laten twijfelen.
En ik…IK liet het toe…
# boekfragment: het boek van ikke,
de vernieuwde versie


Ik weet het niet...,
DÉ weg naar het wél weten.


Het is écht niet erg als je het allemaal even niet meer weet.
De emoties die je hebt, je angst, je onzekerheid, ze zijn geen bedreiging voor jouw controle, ze zijn juist het startpunt naar de beste antwoorden voor jou.
Je bent niet zwak, onderzoek je emoties,
het helpt je op weg naar het wél weten.
Haal adem, je hoeft het écht niet NU te weten, morgen ook nog niet, het komt vanzelf. Ik weet het niet meer...
Daar stond ik dan, met de poepschep voor de paardendrollen in mijn hand.
Alles was gewoon shit, ik zag alleen maar shit en voelde me shit.
Mijn grote glimlach werden tranen,
ze hebben nog lang en rijkelijk gevloeid.
Ik ben (achteraf) nog steeds ontzettend dankbaar voor de berg poep die op mijn weg lag, het heeft me vanaf toen een hoop shit bespaard.


Vandaag schreef ik een kaartje, een kaartje aan iemand die niet meer beter wordt.


En terwijl ik dacht, dat doen we wel ff, heeft het toch wel een tijdje blanco voor me gelegen.
Ik werd er stil van.
Wat zeg je tegen iemand die ernstig ziek is,
terwijl je zelf bruisend in het leven staat.
Ik bleef niet stil, de kaart bleek uiteindelijk een postzegelformaat.
Stilstaan in je leven, mag best wel eens,
voor even.
Sta tijdens je mopperen eens stil bij je leven,
waar ben jij dankbaar voor?


Hallo error!

 

Aap in mijn hoofd met zijn fanfare! Alarmbellen!
Error! Soms, zelden nog eigenlijk, komt er een temperamentje in mij naar boven waar je U tegen zegt.
Zo één waarbij iedereen maar beter even zijn muil kan houden en anders stomp ik erop. Dat dus.
Een simpele uiting van, hoe dan?
Of what the f...? is ver te zoeken. Oké, geef me even...Ga ik mezelf nou serieus een mind fuck geven voor anderen hun gedrag?
Ga ik nou serieus zelf mijn bloeddruk laten stijgen, een koppijntje oplopen of wat dan ook? Nope, bewuste keuze!
Dag aap, fanfare, alarmbellen, error!
Ooohhh kijk...het zonnetje schijnt! Laat jij toe dat een ander zijn gedrag jouw humeur bepaalt?


Wat is jouw grootste wens?

 

Euhhh, eerlijk...? Heb ik eigenlijk niet.
Ik ben helemaal tevreden met alles,
bedenk ik zo met mijn theetje.
Een kinderboek, dat zou ik nog wel eens willen schrijven.
Grote wensen bereik je door kleine stapjes te zetten.
Dus...ik begin weer met een stapje te schrijven.
Wat is jouw grootste wens?
Welk stapje kan jij al doen? 

Ik wens je een weg
vrij van lelijke kuilen.
Ik wens je een boom
om bij regen te schuilen.
Ik wens je geen storm
want die gaan te vlug.
Ik wens je gewoon de wind in de rug


Van het padje!

 

Ik ben de weg kwijt geraakt, ik ben verdwaald, ik heb gezworven.
In mezelf, in relaties, in werk, in woonst,
in geld.
Alle dingen die een comfortabele,
stabiele basis waren liet ik los.
Heb ik afgezien? Ja! Er waren beren op de weg. Maar het is het allemaal zó waard geweest!
# boekfragment: het boek van ikke,
de vernieuwde versie


Geluk is!

 

de zon zien schijnen achter de wolken,
een kus, een knuffel of een lach.
Geluk is gewoon genieten,
van de kleine dingen in je dag.


Sabotage!

 

Of zoals Wikipedia zegt :
Een opzettelijke actie met als doel
de positie van de vijand te verzwakken.
Ik saboteerde vroeger mezelf,
ik was mijn ergste vijand.
Ik wilde me geweldig voelen, maar een situatie of een ander gunde mij dat niet, dacht ik.
Ik deed het niet opzettelijk,
ik wist toen gewoon niet beter.
Tot ik leerde dat de kwaliteit van mijn leven af hing van het vermogen om met mijn gedachten en emoties om te gaan.
Problemen zijn er altijd en overal, we worden gevormd door de situaties en de mensen waarmee we leven, ze maken je tot wie je dénkt te zijn, maar niet tot wie je bént.
Je hebt je emoties en je gedachtes, maar je hebt zelf ook de keuze hoe die je laten voelen.
Jij saboteert jezelf en daarmee beperk jij jezelf. Wees je er dus zeker van dat je ergste vijand niet tussen je oren leeft!
Leer om je situatie om te buigen en naar eigen wensen om te vormen.
Stop met wijzen naar een situatie of persoon. Jouw uitweg, is die naar binnen.
Wordt je beste vriend, in plaats van je ergste vijand. Blijf jij jezelf saboteren, jezelf verzwakken?


Woedend is ze, met een vuurrood hoofd blaast ze in het kind zijn gezicht; ik zal je thuis nog wel een lesje leren!


En vervolgens gooit ze met een mega kracht en snelheid het snoep alsnog het winkelwagentje in.
Het eerder gillende en stampende kind grijnst en weg zijn ze.
Schreeuwen dat een kind niet mag schreeuwen heeft geen zin.
Altijd welkom om samen een lesje te leren.


Communicatie,
HÉT sleutelwoord voor een succesvolle (eender welke) relatie.


Houd jezelf eens een spiegeltje voor.
Hoor je alleen jezelf graag praten, of luister je ook écht naar een ander zijn mening? Dúrf jij op een correcte manier te zeggen wat je vindt en denkt of heb je er last van dit jij je interne babbelbox vaak op hol laat slaan?


So many years of education but nobody thought us to love ourselves!

 

Kinderen worden beoordeeld op schoolprestaties, onvoldoende = stress...Jongeren worden gestimuleerd het maximale uit het leven te halen, op hun vijftiende moeten ze weten welke richting ze uit willen, stress...
Waar zijn de lessen talent, zelfkennis, zelfvertrouwen, assertiviteit, denkwijze, enz in deze groeifases?
Toenemende druk in deze prestatiegerichte maatschappij? We moeten té veel en té goed.
Dan wordt je wat ouder en komt er een kortsluiting! Je carriereladder heeft tegen de verkeerde muur gestaan. Een diploma zegt wat je allemaal hebt gedaan, niet wat je allemaal (nog) wilt of kunt!


Wat je zaait zal je oogsten.

 

Je gewenste resultaat blijft uit. Vertrouw erop dat wat jij doet altijd zijn uitwerking zal hebben en dat die 'vruchten' echt zullen komen. Houd er rekening mee dat je altijd aan het ‘bouwen’ bent.
Groeien moet je zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen. Ps: zullen we samen bouwen?


Spruitjes en pestkoppen!


Die háát je dus écht
Toch maken ze je sterker
Tenminste...Dat is wat je mama zegt
Vanavond eet je daarom de pestkoppen
En je negeert de spruitjes op je bord
Want je luistert naar je mama


Doe eens gek!

 

Verstandige keuzes zijn helaas vaak niet gelijk aan de keuzes die je eigenlijk hadden willen maken. Misschien heb je braaf je studie afgemaakt, je koos iets waarmee je geld kon verdienen en een serieus leven kon opbouwen maar is het niet wat je wílde doen. Je durfde geen risico te nemen, durfde je creativiteit niet te volgen, wilde niet dat anderen je voor gek verklaarden. Waar ben jij? Het kind van 5 jaar, dat astronaut of ballerina wilde worden. Hoelang is het geleden dat jij nog eens een koprol maakte? Uiteindelijk kosten verstandige keuzes je vaak meer dan dat het je oplevert. Volg je de kudde of volg je je hart? Je doel mag groot zijn maar laat je stapjes klein zijn.
Groeien moet je zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen. Ps: zullen we samen die koprol maken en plezier hebben in de lol van onderstebovenheid?


Lieve lezers!


Ontzettend bedankt voor alle hartverwarmende reacties op mijn boekje, ik word er écht stil van!
Een kleine twee weken na publicatie kan ik zeggen: MISSIE GESLAAGD!
Lieve lezers, ik ben jullie ongelofelijk oprecht dankbaar!
Leef je mooiste leven!

Liefs Jo


Juf Jo, ze noemt me zo!


De kleinste van de bubs.
Geen coach, geen therapeut,
gewoon juf Jo.
Ik zou écht wel een toffe juf zijn,
eentje die het vak toekomst geeft.
Toekomst? Geschiedenis bestaat, dus waarom toekomst niet? Ik zou een kind leren dat het helemaal niet erg is als het buiten de lijntjes kleurt, liever nog dat het zijn eigen lijntjes tekent. Ik zou een kind leren dat het als laatste heeft gewonnen, in plaats van te spreken over verlies. Ik zou een kind leren dat het niet erg is als iemand je niet leuk vindt, we zijn met té veel en té verschillende mensen op de wereld, handjes schudden hoeft niet, het is oké! Ik zou een juf zijn die informatie uit een kind haalt in plaats van het ermee vol te stoppen. Wat zijn de dromen, de angsten?
Alles om een kind te laten ontplooien, de juiste keuzes te laten maken naar een gelukkige volwassene.
Het vak toekomst bestaat (nog) niet.
Vandaar dat ik binnenkort start met de
I GROW - WE GROW TRAININGEN.
Meer info volgt...
Mijn juf vroeg ooit: wie of wat wil je later worden?
Ik had geen idee, ik dacht dat ik al iemand was...


Paracetamol!


Fysieke pijntjes, je drukt het met Paracetamol de kop wel ff in. Je dendert door, knalt gewoon weer in de controle modus, wilt mensen niet teleur stellen, doet niets aan je overvolle agenda. Voorkom dat je in de ´danger zone´ komt, voorkom die pijnlijke spagaat. Voorkom dat je in je vijfde versnelling de boemerang keihard in je gezicht terug krijgt. Leg jezelf, net als je gsm, eens wat vaker aan de lader. Schroef je frequentie wat omlaag. Rust en ontspanning ervaar je het meest wanneer je alleen bent. Zet eens een rood kruis in je agenda, voor een afspraak met jezelf. Als je gezond bent heb je duizend wensen, als je ziek bent nog maar één. Groeien moet je zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen. Ps : Laat dat medicijnenkastje eens wat vaker dicht!


Lieve mama's en papa's, begeleiders en natuurlijk...
lieve kids!


We staan binnenkort weer voor de overstap van basischool naar middelbare school.
Een tijd van dicht geknepen billen voor de aankomende brugklassers, maar ook voor de mensen erom heen is de overgang een grote verandering. De stoere groep acht kids verlaten hun oude vertrouwde school en          worden weer de jongsten van de school. Zo overzichtelijk en duidelijk de basischool was, zo onoverzichtelijk en onduidelijk kan de eerste periode voor een kind op het voortgezet onderwijs zijn. Er zijn kinderen die deze overgang soepel doormaken,                maar er zijn nog te veel kinderen die het zwaar hebben.
Met daarbij de nodige portie vroeg beginnende pubberteit kan dit voor een kind leiden tot gebrek aan zelfvertrouwen, zelfstandigheid en weerbaarheid.
Goede begeleiding en ondersteuning vanuit thuis en school is noodzaak. Mama's, papa's, begeleiders en kids, mag ik jullie helpen? Kracht van deze training is dat we de kids SAMEN goed voorbereid en soepel laten beginnen aan dit nieuw hoofdstuk. En er allemaal zelf nog van kunnen leren ook! (Deze trainingen zijn uiteraard niet alleen voor de aankomende brugklassers), deze trainingen zijn bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 15 jaar, mag ik jullie helpen?)


Rellen met die decibellen!

 

We hebben niet geleerd om met onze emoties om te gaan, laat staan met die van een ander. We mogen lachen maar liefst niet té hard. We mogen huilen maar liefst niet met gierende uithalen. We mogen boos zijn maar daar liefst geen decibellen aan koppelen, laat staan tegen een stoel aanschoppen. Een gefrustreerd moment mag, maar een schreeuw erbij is toch écht ondenkbaar. We moeten het meer roze maken dan het mag zijn. Waarom?
Loop niet weg voor emoties, angsten, twijfels en chagerijnige dagen. Lach, huil, ben maar eens ff boos, het helpt je te re-balanceren.
Groeien moet je zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen.                                                              Ps: Je mag hier altijd in 'het wild' komen oefenen maar laat je wel mijn stoelen heel!


Je kind achter het behang willen plakken maar je hebt geen behang? Dat dus!


Als een kind niet zo lekker in z’n vel zit, niet goed weet hoe het met een bepaalde situatie om moet gaan, kan het gedrag vertonen dat je irriteert.
Gedrag is het gevolg van een situatie, dit is niet wie het kind is, dit is het gedrag.
Waar komt die emotie vandaan?
Dus...samen aan tafel, een lekker kopje thee met een flinke scheut aandacht!


Als je Maandagochtendgevoel de hele week duurt.

 

Je staat op, doet wat je altijd doet, wat er van je verwacht wordt, houdt een Netflix-marathon en gaat naar bed. Je ziet als een berg op tegen diezelfde dag van morgen, je doet niet wat je wilt doen. Je staat op de automatische piloot en zou liefst de dag slapend willen doorbrengen. Hallo slaapkop! Je zoekt buiten jezelf wat je van binnen zou moeten vinden. Help jezelf, ga aan de slag om een stevige basis te voelen in jezelf. Waar ben je trots op, wat waardeer je aan jezelf, waarom ben je een goed mens. Maak keuzes omdat ze bij jou passen, doe hetgene wat jou blij maakt. Dat is het enige wat werkelijk telt. Groeien moet je zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen. Ps: mag ik je wakker maken?


Wat we allemaal willen!

 

Weet u wat ik wil, mevrouw
Ik wil een gelukkig kind
En het spijt me dat
U mij misschien een slappe moeder vindt


Weet u wat ik wil, mevrouw
Dat mijn kind zich durft te uiten
En het spijt me dat
Het dan soms loopt te schreeuwen buiten

Weet u wat ik wil, mevrouw
Dat ik me veilig en begrepen voel
Dank u wel mevrouw
Dat u altijd begrijpt wat ik bedoel


Weet u wat ik wil, mevrouw
Ik wil zo graag mezelf zijn
Dat u mij daarvoor de ruimte geeft
Precies dát vind ik zo fijn

Weet je wat ik wil, lief kind
Dat jij gelooft in jou
Dat jij trots bent op jezelf
Zo trots als een pauw


Daar is ie dan!

 

Waarom info, die mijn leven zó veel meer kwaliteit gaf, niet delen?
Van cliënt naar coach naar dummie schrijfster.
Een autobiografisch zelfhulpboekje.
Het helpt je je gedachtengang te leren lezen, het geeft je de eerste tools voor een stressvrij leven.


Drama!

 

Je kunt niet voorkomen dat het leven soms écht moeilijk is. Maar vaak ben jij de fabrikant van je eigen drama. Jij kiest er voor om slachtoffer te zijn van gebeurtenissen in jouw leven. Je kunt niet altijd zingend rond rennen in een wei vol Madeliefjes, maar je hoeft ook niet alles te labelen naar drama. Je gedachten veroorzaken vrijwel alle problemen in je leven, als je je gedachten anders leert bekijken, kun je een hoop drama schrappen. Groeien moet je zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.            Ps: Er staan hier Madeliefjes in de wei, zullen we samen zingend rond rennen?


Té vaak!

 

Té vaak kom ik ze tegen, de kinderen die eigenlijk van een onbezorgde jeugd horen te genieten,          maar last hebben van faalangst, een negatief zelfbeeld, pestgedrag enz.
Het heeft me aan het denken gezet.
Beter jong aan de slag met zelfontplooing of pas veel later nadat je éérst jezelf bent tegenkomen


En dan is de prik van de cola!

 

Balans, evenwicht waar je naar zoekt. Het gevoel van 'uit evenwicht' kent iedereen. Leven vanuit je hoofd maakt de meesten van ons uiteindelijk niet gelukkig. Als kind vertrouw je sterk op je buikgevoel, een kind is kort en duidelijk. Zij is geen vriendje, hij wel. Die meester is leuk, die niet. Dat spelletje is leuk, dat niet. Op school en thuis ligt de focus op het ontwikkelen van je denkvermogen. Vork links, mes en lepel rechts en kinderen die vragen worden overgeslagen. Regels, zwart/wit gebieden, strakke lijnen, volg ze, wordt je verteld. Maak verstandige beslissingen voor een goede toekomst. Vanuit die denkmodus maak je vervolgens je keuzes. Later is het ineens 'game over', je bent moe, moe van het maken van keuzes vanuit je denken ipv vanuit je gevoel. Vrijheid en ruimte om tot andere ideeen te komen door je gevoel te volgen is niet aan de orde geweest. Je bent uit balans gehaald, de prik is van de cola. En dan wordt je verteld meer op je buikgevoel te moeten vertrouwen. Dat je een keer je mes en lepel links en je vork rechts moet leggen, dat brutalen de wereld hebben. Je leert als kind om van de medemens te houden maar waar waren de lessen over zelfliefde?Groeien moet je zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen. Ps: zullen we samen een glaasje prik drinken?Hoe gaat het met je?
Best een belangrijke vraag.


Maar weinig mensen kunnen écht dealen
met een antwoord als:
'Nou, eigenlijk gaat het niet zo lekker.'
Geef jij een kletspraatje weg?
Of ga je vertellen, dat je je alleen voelt?
Dat het soms met Jan en alleman goed lijkt
te gaan behalve met jou.
Dat het soms gewoon allemaal even klote is.
Dat je baalt van Jan en allemans beste selfies, coole evenementen of pics op social media.
Vergeet niet, Jan en alleman laat altijd zijn tofste buitenkant zien.
Vergeet niet, Jan een alleman heeft ook zijn gevecht met gevoelens.
Uit jouw gevoelens, stel je kwetsbaar op,
zie maar eens wat er gebeurt.
Je bent nooit de enige, je bent nooit alleen.
Groeien moet je zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen.


Ben jij een lieveheersbeestje of een draak voor je omgeving?


Jouw energie en gedrag hebben impact op
de mensen om je heen.
Welke impact heb jij en is dit de impact die je wilt?
Ben je lekker negatief, een draak voor je omgeving, staat je stressniveau hooggespannen, gebruik je mensen
alleen maar om je doelen te bereiken?
Heb het lef om in de spiegel te kijken,
want daar ligt je groei.
Durf jij de confrontatie met jezelf aan te gaan om positief en duurzaam te veranderen?
Respect krijg je niet zomaar, die moet je verdienen!
Groeien moet je zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen.


Nee! Nee! Neeje!


Je grenzen aangeven blijft een dingetje.
Je wordt overrompeld, voelt je aangevallen,
ongemakkelijk en onzeker.
En wat doe je? Je zegt 'ja'.
Maar ook op verwachtingen van anderen,
door non-verbale signalen waar iets wordt bedoeld maar niet gezegd, zeg je 'ja'.
De mening van anderen,
leidt je naar de dingen die je doet,
dus ook naar de dingen die je niet wilt,
je vertrouwt niet op je gevoel.
Je zegt 'ja' om anderen een plezier te doen of om van het gezeur af te zijn.
We zijn allemaal gevoelsmensen,
of je je er nu bewust van bent of niet.
Ik vertrouw volledig op mijn gevoel,
is iets niet oke, dan is het niet oke.
Dat vertrouwen vond ik door te ontdekken wie IK ben, wat IK wil, waar IK voor sta,
wat IK belangrijk vind.
Ik heb mezelf goed leren kennen
en sta stevig in mijn schoenen,
het herkennen van ongenoegen is daar de sleutel in.
En daarop baseer ik mijn keuzes, het is een JA of een NEE.
Waarop baseer jij jou keuze's?


Je goed of fout filter!


Goed of fout, in situaties, in personen,
iets is gewenst of ongewenst.
Bij een situatie krijgt iets jouw mening,
je plakt er zelf een label op.
Wat als je er geen label op zou plakken en iets laat voor wat het is, dan is het neutraal, niets dus.
Wil je dat personen veranderen in je omgeving?
Dan zeg je dus dat ze bepaalde persoonlijke eigenschappen moeten onderdrukken en dat ze nieuwe eigenschappen moeten ontwikkelen.
Enkel en alleen zodat jij gelukkiger bent.
Hoe fair is dat?
Zoek niet langer buiten jezelf maar zoek het in je.
Als je leert die dwingende energie los te laten,
ontdek je vrijheid.


Hallo klap van de hamer!


Vindt je het gek dat je moe bent en piekert?
Realiseer je je niet dat je jezelf weg cijfert,
dat je jezelf aan het verwaarlozen bent,
dat je de signalen van je moeheid en je piekeren negeert?
Voorkom dat je een hoge prijs betaalt voor je verwaarlozing.
Blijf jij vasthouden aan de gedachte dat 'de klap van de hamer'
jou niet overkomt.
Ooit was ik ook zo stoer en dacht het allemaal wel met een grote glimlach
alleen op te lossen.
Jaren heb ik het volgehouden maar 'het' was sterker dan ik.
'Het' laat zich niet negeren,
'het' wilt dat je 'het' serieus neemt.
Uiteindelijk wint 'het 'altijd.
Zorg jij voor de wil om meer te worden van wie je bent op je best.
Zorg ik voor vertrouwen, rust, een kopje thee en dat jij die klap van de hamer niet krijgt.


Hoofdpijn?


Een lichamelijke klacht is vaak het gevolg van geestelijke disbalans.
Wat je hoofd niet begrijpt, vertelt je lichaam.
Uit je wat je dwars zit?
Of slik je het weg en ga je door?
Wees je dan bewust dat 'het monstertje' niet weg is.
Je negatieve emoties en gevoelens blijven, doe er iets mee,
voordat de situatie steeds ingewikkelder en moeilijker wordt.
Leer jouw signalen herkennen, krijg controle over je gedachten en krijg er rust en ruimte voor terug.
Kill the monster when it's small.


Palmbomen en cocktails!


Eten wanneer je honger hebt en misschien wel het belangrijkste, geen wekker.
Vakantie, je ritme heeft zich aangepast, je vaste gewoonten en het 'moeten' heb je losgelaten.
En dan is je vakantie weer voorbij.
Het fijne ontspannen gevoel is weer weg.
En hoewel je op vakantie nagedacht hebt en goede voornemens hebt gemaakt,
staat je stressmodus in no-time weer aan.
Alles is hectisch, je inbox, files, je collega's, tijdsdruk, je denkt continu vooruit, wat moet er allemaal nog gebeuren?
Stresss is niet meer weg te denken maar er zijn wel manieren om er slimmer mee om te gaan.
Hectiek, je inbox, files,je collega's en tijdsdruk geven je geen stress, dat doe JIJ zelf.
Ontspan, geen tijd of geen prioriteit?


Je hebt de wind langs je wangen!


Je hebt de zon op je rug
Je gaat je gevoel volgen
Je gaat niet meer terug
Voor je ligt jouw toekomst
Voor je ligt jouw geluk
Voor je ligt jouw leven
Voor je ligt jouw nieuw hoofdstuk


It's all about mindset!


From the moment you wake up,
to the moment you rest your head.
Everything is up to you.
Your emotions, your thoughts,
your perceptions, your reactions.
Every moment.


Was je maar niet zo sterk!


Dan zou je op iemand steunen
Dan zou je hulp zoeken
Dan zou je iets meer leunen

Maar ja, je bent zo sterk
Houd graag iedereen tevree
Dus help je zelf steeds iedereen
En zeg je nooit eens nee

En ook al ga je faliekant
Aan je eigen grens voorbij
JIJ maakt die grens flexibel
En zo is iedereen blij

Écht, je bent een doorzetter
Geschikt voor heel veel werk
Maar heel soms denk je
Man man man
Was ik maar niet zo sterk


Je wilt wel naar de overkant!


Maar het water lijkt zo diep
Ja natuurlijk kan je zwemmen
Alleen ineens...durf je dat niet.
Of ik je niet kan komen halen?
Of is er misschien een brug?
En als je dan eenmaal oversteekt
Kan je dan nog wel terug?
Je wilt het echt
Alleen je angst houdt je nog tegen
Maar als je die overkant bereiken wilt
Zal je toch echt moeten gaan bewegen


Mindset!

 

Zolang alles goed gaat, blaken veel mensen van zelfvertrouwen, maar wanneer ze uitgedaagd worden om het beste uit zichzelf te halen, haken ze het liefst zo snel mogelijk af.
Hoe kan dat toch?
Deze mensen hebben een vaste mindset,
gaan liever geen uitdagingen aan,
vinden hun leven prima zo als het is en daar doen ze het de rest van hun leven mee.
Mensen met een groei mindset 
daarentegen geloven dat ze zichzelf steeds kunnen blijven ontwikkelen, hun mooiste leven te leven.
Het goede nieuws: je kunt je mindset veranderen, een groeimindset kan je leren en behouden!


Je kan hier niet blijven!


Niet stil blijven staan
Je moet bewegen
Je moet verder gaan
Je kan hier niet blijven
Je laat dit nu los
Je kijkt vooruit
Ziet door de bomen weer bos


Blauwe plekken op je hart!


Littekens op je leven,
toch is elke dag een nieuwe dag,
om je mooiste leven na te streven.
A failed try is a bruise not a TATOO.


Het feit dat je niet bent wie je wilt zijn of op de plaats waar je wilt zijn zou je motivatie moeten zijn!


Stop met jezelf weerstand te geven!
Waarom een gelukkiger leven nog langer uitstellen?
Weet je niet goed waar te beginnen?
Of is het stapje buiten je comfortzone lastig?
Mag ik je helpen?


Een probleem is niets anders dan een vraag waar je nog geen antwoord op hebt!


Een probleem volledig loslaten is lastig.
Wat je wel kunt loslaten is de noodzaak om een probleem op te lossen.


De rebel die in ons naar boven komt als het tegen zit!


Als we het lastig hebben geven we onszelf weerstand ipv te genieten van wat er wel goed gaat.
De mens is als een vat vol tegenstrijdigheden.
Dat dus, het aapje in ons hoofd.
Hij kan ook wel tof zijn, voor mij zelfs dierbaar, vanaf het moment dat ik hem heb leren lezen is alles veel makkelijker.


Hallo lijf!


Laat jij me ff in de steek
Misschien fluit je me terug
Om mijn te volle week
Hallo lijf
Vaak loop ik van alles te sjouwen
Maar je houd er niet van
Dat ik continu door loop te douwen
Hallo lijf
Misschien dacht jij
Ik wil nu dat je luistert
Ik heb al zo vaak stil gefluisterd


Face
Everything
And
Rise

 

'Het is onmogelijk'
Zeggen je twijfels
'Het is eng'
Zegt je angst
'Het is niet nodig'
Zegt je verstand
'Doe het toch maar'
Zegt je hart

Best spannend!
Je wilt je angst wel overwinnen maar daarvoor moet je een stapje buiten je comfortzone zetten.
Moed betekent angst voelen en toch je hart volgen.
Er is zoveel moois buiten je comfortzone.
Maak geen weg om je angsten heen,
de mooiste weg is er dwars doorheen!


Als je wist dat je er nooit in zou falen,
wat zou jij dan willen doen?


Als je weet dat je geen fouten mag maken maar MOET maken om bij je gewenste resultaat te komen.
Als je weet dat goed en fout niet bestaat maar gewenst en ongewenst resultaat wel.
Als het ongewenst is, je het moet blijven proberen net zolang tot het wel gewenst is.
Dus, wanneer ga je beginnen, wat wil jij doen?


'Nee! Ik kap ermee!
Ik doe het niet meer!'


Als je 'ja' zegt tegen iets wat je eigenlijk niet wilt doen of wat voor jou niet belangrijk is zeg je tegelijk 'nee' tegen iets wat wél belangrijk voor je is.
Jezelf, jouw tijd.
Stel jezelf de vraag; 'wat vind ik belangrijk?'
Wat zet jij dan voorop? Je werk, thuis?
Ben je aan het werk, wat is dan
belangrijker, jouw doelen of die van een ander?
Maak keuzes,
niet alles kán belangrijk zijn.
'Nee' zeggen in de praktijk is lastig,
hoe meer je het zegt hoe makkelijker het wordt.
Heb je het gevoel een ander teleur te stellen, bedenk dan wat er gebeurt als je jezelf weer teleur zou stellen...
Hallo aapje in je hoofd!
Je zegt geen 'nee' omdat anderen niet belangrijk zijn, je zegt dit omdat je geen 'nee' wilt zeggen tegen dingen die voor jou belangrijk zijn.
Niet twijfelen, geef anderen niet het idee dat je misschien nog op je beslissing terug komt.
Laat je niet overhalen ook al zijn ze het gewend en verwachten ze een 'ja'.
Nee is nee. Geen verdere uitleg nodig.
Repeat after me: Nee!


Gas geven en gaan!


Je eist veel van jezelf,
liefst zoveel mogelijk.
En ook alles kan veel sneller in deze digitale druk-op-de-knop wereld.
Er valt altijd wel iets te doen.
Besef, alles is een keuze.
Moeten of willen?
Doorgaan of ff rust.
(Werk)druk is een gevoel,
alleen jij kan je gevoel veranderen.
Dus...gas los.
Slow your flow


Als je de bodem in jezelf bereikt,
ga je het beseffen: dit werkt niet!


Maar wat dan wel?
Waar moet je beginnen om weer bij jezelf te komen? Wat is de juiste weg?
Er heerst (stiekem) nog steeds een taboe op het vragen om hulp.
Zoiets als openstaan voor oplossingen die eigenlijk 'niet kunnen'.
Niet iedereen stapt even gemakkelijk over de drempel om zich te laten coachen.
“Ik kan dit zelf wel opknappen."
Hoe lang ben jij al aan het opknappen?
Hoe lang zijn de gekleurde paperclips op je bureau het vrolijkste wat je ziet op een dag?
Je bent vastgelopen, wilt weer in beweging komen en stappen in de juiste richting zetten.
Je ziet er tegenop, stelt het uit en als je dan toch eindelijk hulp vraagt blijkt het allemaal reuze mee te vallen.
Er is nog zoveel meer om vrolijk van te worden dan die gekleurde paperclips op je bureau!
Dat dus!


Zelfontplooiing, weg met je kreukels!

 

Laat jij je leiden of leidt jij jezelf?
Wat wil jij? Hoe wil jij in het leven staan?
Wat zijn jouw kwaliteiten?
Wees de verandering die je graag bij anderen zou willen zien.
Wees authentiek, richt je blik naar binnen, neem waar, wordt bewust, groei en benut jezelf optimaal.
Leef je leven zoals jij het wilt, in rust, geniet.
Neem afscheid van je kreukels, verbeter de relatie met jezelf, je kan meer dan je denkt!


Ben je eindelijk jezelf, vind iedereen je zó veranderd!

 

Tja...herkenbaar?
Doe je eindelijk alle dingen die goed zijn voor jou, krijg je zulk commentaar.
Van mensen die je vroeger nooit echt vertelde wat je werkelijk ergens van vond.
Van mensen die gewend waren dat je altijd klaarstond.
Van mensen die jij altijd maar aan het pleasen was.
Mensen merken op dat je houding naar hen toe veranderd is maar merken hun gedrag niet op waardoor je veranderd bent.
Jammer voor hen, beter voor jou!


Herfstwind waait je gedachten op een rij!

 

Ronddwarellende bladeren, regen, wind, donkere dagen, het is herfst.
Tot volgend jaar jurkjes, terrasjes, openluchtfestivals.
Voor vele de tijd van het jaar om het liefst in bed met chocola een winterslaap te houden.
De sombere stemming, vaak door tekort aan daglicht.
Trek je laarsjes aan en naar buiten!
Al is het maar een half uur!
Die kop thee, de kachel, de lichtjes
en je dekentje liggen daarna op je te
wachten.
Vind je juiste balans!


Jouw pad!

 

Jouw pad, met niet al te veel zijwegen, je kent je pad, je kan het met een blinddoek bewandelen en de weg altijd terug naar huis vinden.
Wat zou er kunnen gebeuren als je van je pad zou afwijken, naar één van de zijwegen en veel verder.
Je zou kunnen verdwalen, verdwalen naar een nog mooier pad dan het jouwe, nieuwe dingen zien, nieuwsgierig worden naar meer.
Wordt het je toch allemaal te veel, te ver, te spannend dan brengt je innerlijke kompas je terug naar jouw pad zodat je altijd de weg terug naar huis vindt.
Het is spannend om de keuze te maken die je de meeste angst geeft, wat de uitkomst ook is, je zal er van groeien.


# boekfragment: het boek van ikke,
de vernieuwde versie


Gebeurtenissen kun je niet veranderen,
wel de manier hoe jij ermee omgaat!


Blijven piekeren, blijven brainstormen over iets wat je niet in de hand hebt, het is niet helpend.
Het lost je problemen niet op.
Het geeft je een slecht gevoel en wat we niet repareren blijven we herhalen.
Op zoek naar helpende gedachten om het voor jezelf beter te maken.
Niets zal er uit je gedachten gaan tot het je leert wat je moet leren, elke gedachte die we denken creëert onze toekomst, jij beslist, positief of negatief.
Een probleem loslaten is onmogelijk,
wat je wel kunt loslaten is de noodzaak om een probleem op te lossen.
Het leven is zo moeilijk als dat wij het zelf toestaan.


# boekfragment: het boek van ikke,
de vernieuwde versie.


Hallo ego!

 

Overal waar je bent, tientallen keren per dag, praat je innerlijke zelf tegen jou.
Het kan zijn bij de bakker, ´neem ik bruin of wit? ´, op school, ´ ik haal zeker een onvoldoende! ‘ op je werk, ‘ nu heeft die collega weer niet gedaan wat ik vroeg! ‘ of als je aan het stressen bent,
' ik moet dit nog! ‘, ‘ ik moet dat nog! ‘
Hij is er overal bij.
Soms op de achtergrond, soms staat hij te stuiteren in je koppie met een hele fanfare erbij.
En DAT, het stuiteren, de fanfare, MOET voor jou DE aanwijzing worden dat JIJ jezelf aan het irriteren bent, niet de situatie, niet de persoon, maar JIJ, JIJ zelf!


# boekfragment: het boek van ikke,
de nieuwde versie


De kop in het zand steken mentaliteit!


Herken je het?
Beloftes die worden gemaakt maar niet worden nagekomen.
Door jezelf of door anderen.
Aan jezelf of aan anderen.
Karakter is doen wat je zegt!
Laat zien wie je bent, van grootspraak is niemand groot geworden!
WELL done is better than WELL said!


Blijf jij marineren in een niet zo'n positief zelfbeeld?


Blijf jij proberen om gewenst gedrag te vertonen?
Blijf jij proberen te voldoen aan een beeld van hoe anderen je graag zouden willen zien?
Werken aan je zwakheden is afzien, werken aan je sterke kanten is juist leuk!
Ontwikkel zo ver je kan!
Mens wat ben je mooi!


Social-media-detox!

Offline and unplugged!

 

Say what!? Yep, de stekker gaat eruit!
Één week zonder schermpjes, geen gsm, tablet of lap top!
Ik ben zo iemand die graag opstaat bij het eerste daglicht en zou kunnen gaan slapen zodra het donker wordt, het is anders geweest, van nachtvlinder naar vroege vogel, dat dus.
Een horloge draag ik al jaren niet meer, ik haat tijdsdruk, probeer zoveel mogelijk te leven op mijn interne klok,
tv en radio kan ik missen.
Mijn gsm daarentegen...onmisbaar eigenlijk...denk ik?
Ik haat het om slecht bereikbaar te zijn, vind dat ik altijd direct moet reageren.
Ik ben me bewust van mijn 'schermpjes tijd', mijn digitaal gedrag, de app checky liegt niet.
Belletjes, berichtjes, mailtjes, wa, insta, fb, pinterest, de krant, to-do lijstjes enz.
Vandaar deze social-media-detox,
een persoonlijke uitdaging om nog bewuster te leven!
Wat ik verwacht, meer quality time, meer genieten, meer waarderen, meer contact met de echte wereld.
Zoiets als 'ipv te scrollen nog meer tijd om met de beestjes te rollen'.
Bewust te worden dat het in de toekomst wel wat minder kan.
Wat ik denk te gaan missen,
mijn to-do lijstjes en agenda, o ooowww...
mijn camera, ik zal mooie plaatjes op de interne schijf moeten opslaan.
De zacht zingende vogeltjes op de wekker van mijn gsm, deze wordt nu weer een verdomd luid alarm op de wekker...
Google Maps, ik heb namelijk het oriëntatievermogen van een draaimolen! #wezullenzienwaarditopuitdraait.


DE ALLERBESTEWENSEN LIEVE MENSEN!

 

Januari, de feestdagen zijn voorbij.
Het moment om terug te blikken maar vooral om vooruit te kijken.
2019 ligt voor je open met al zijn mogelijkheden.
Mijn goede voornemen?
Simpelweg, blijven genieten van elke dag.
Voor jou misschien oude patronen doorbreken, het loslaten van je irritaties.
Onthaast, doe dingen waar je energie van krijgt, maak de juiste keuzes voor jouw.
Ik ga er voor, jij ook?
Ik wens je het jaar dat wordt verwacht er eentje is die naar je lacht.


OOOHHH DEER...DECEMBER!

 

Voor vele stress...
Wat te doen met de diners?
De druk die je jezelf oplegt om uitbundig met recepten en ingrediënten uren in de keuken te staan.
De herdertjes zouden al tevreden zijn geweest met een broodje shoarma, toch?
De kado's? Wat kreeg jij met feestdagen?
Euhhh...een dikke buik.
Goede voornemens?
Bij vele op nr.1: Op dieet.
Ik zeg doen! Alles wat je dik maakt de deur uit! Dus daaag weegschaal!
De chocola begint begin Januari toch vanzelf weer naar je te knipogen!
Hergebruik je goede voornemen gewoon ieder jaar opnieuw!
Geniet van je broodje shoarma!
Maak er geen stille nacht van maar leef, lach en straal!
Straal als de lichtjes in de kerstboom, maar straal ook als de 'takkenzooi' straks de deur weer uit is!
# Laat iedere maand een feestje zijn!