Kinderen dromen,

volwassenen denken,

wetende weten.


Life coach blog!

Dit is mijn pad, mijn reis, eindbestemming: onbekend. 

Ik ben altijd een echte denker geweest, radicaal rationeel zelfs. Ik ben naar mijn mening gewoon een volgzame koe in de kudde geweest in deze logisch ingegestelde maatschappij. Ik was ook altijd tot op de tand gewapend om mijn gevoel te bewaken, maar juist door mezelf kwetsbaar op te stellen en volledig op mijn gevoel te vertrouwen, heeft mij dat door de jaren heen toch zó ontzettend veel moois gebracht. Mijn denken was prima op orde, maar nogal luidruchtig, ik besloot te gaan mediteren en van daaruit ben ik op een totaal onverwacht maar buitengewoon mooi pad terecht gekomen. Dit is een kant die veel mensen niet van mij kennen omdat er naar mijn mening nog altijd een soort van taboe op rust, een taboe op bijvoorbeeld het woord spiritueel of spiritualiteit. Wat voel of denk jij nu bij deze woorden? Gaat je haar recht omhoog staan of wordt je nieuwsgierig, wordt je geprikkeld en lees je verder? Je leest verder, mooi! Ik las na zelf nieuwsgierig en geprikkeld te zijn geworden over ‘het zweverige’ ook verder. Boek na boek heb ik verslonden in een sneltreinvaart. Mijn nieuwsgierigheid en belangstelling werd nog meer gewekt. Van mediteren naar reiki, naar intuïtie, naar tarot, naar spiritueel ontwaken, naar communicatie met de zielenwereld en noem maar op. Hoe meer ik las hoe rete-interesanter ik het begon te vinden. Ik, de nuchtere, met haar rationele boekenwijsheid. Ik kom niet uit een spiritueel nest, ik had geen mensen om me heen die deze interesses met mij deelde en toen kwamen er als vanzelf zo'n mooie mensen op mijn pad met net dat sprankeltje magie dat ik nodig had. Ik werd aan de hand genomen, leerde, volgde trainingen en ik leer en beleef nog steeds, meestal gaat het goed en soms is het net alsof ik een koekje tijdens het tanden poetsen eet. Totdat ik mezelf weer even besef, ik sla weer in mijn denken, het verstand is de belemmerende factor.


Een groot deel van mijn leven was behoorlijk avontuurlijk en soms zelfs turbulent, maar ik voel me krachtiger dan ooit. Nu wéét ik, dit is mijn pad, mijn reis, eindbestemming: onbekend.

 

-Niet onze duisternis vrezen wij,

maar ons licht.- Nelson Mandela 


Life coach blog!

Een teken van leven.

Een medium, vette onzin? Stop dan nú met lezen! We zijn vaak allemaal op zoek naar een teken van leven, het hoort bij het rouwproces. Je zult nooit helemaal uitgerouwd zijn en helemaal verwerkt zul je het ook niet krijgen, maar als je wéét dat ze nog bij je zijn, krijg je troost en rust. Ik moet écht keihard om mezelf lachen als ik terug kijk naar mijn eigen nuchtere verstand en achterdochtigheid hierover. Lachen en huilen tegelijk toen mijn hart zowat uit mijn borstkas klopte bij het krijgen van de éérste tekens van leven. Lachen omdat ik mezelf wezenloos schrok, terwijl ik er zelf nog zó om had gevraagd ook. Mijn verstand en gevoel konden er niet meer omheen, ze zijn er nog! Ik zie mezelf zéker niet als medium, meer als een soort van beginnende 'antenne' die door middel van energie, intuïtie en bewustzijn op zoek is naar de juiste liefdevolle frequentie. En als die wordt gevonden: Wordt alleen, samen! Sometimes I just look up, smile and say: 'I know that was you!' ♡ www.im-POSSIBLE.be


Life coach blog!

Alles wat mooi en liefdevol was

blijft in leven.

Als je me mist

wanneer ik er niet meer ben

denk dan aan de liefde

die je hoorde in mijn stem

als je me mist en je voelt je alleen

denk dan aan mijn armen

denkbeeldig om je heen

als je me mist en je voelt je heel moe

bedenk je dan steeds weer

ooit kom je naar me toe


Life coach blog!

Abracadabra.

Ongetwijfeld is er minstens één persoon in je omgeving die spiritueel ingesteld is, maar dit verzwijgt uit angst te worden uitgelachen of raar gevonden te worden. Zoals ook ik dat had, ik, het ‘normale, nuchtere type’. Ik heb geen harde bewijzen, wel ervaringen. Ik heb mezelf versteld doen staan, mijn intuïtie heeft er namelijk een handje van om me te blijven verbazen en verbluffen. Het is geen abracadbra, het is aanvoelen, weten en de juiste kant opgaan. Het is eigenlijk zo normaal, maar het blijft ook zó bijzonder.


Life coach blog!

Hoe het begon.

De muziek wordt gestart en we hebben de opdracht meegekregen om tijdens de muziek iemand in gedachten te nemen die niet meer bij ons is. -Nou, komaan ma, hier gaan we.- Een deuntje, een mondharmonica en dan Follow the sun. En terwijl ik aan ma denk, leid de harmonica me af. Ons opa speelde wel eens op zijn harmonica-, bedenk ik me. -Focus Jo, focus.- Ik luister naar de tekst die ik eerder al wel gehoord heb, maar waar ik nooit echt naar heb geluisterd. Het is een mooie tekst, maar de harmonica eist het nummer op en voor ik het weet is het ook weer gedaan. -Hé verdorie, nou heb ik niet goed genoeg de focus op ma kunnen leggen.- We gaan beginnen. Er komt wat info over een oude dame wat direct herkenbaar is voor één van de dames uit onze groep. Alles wat het medium doorkrijgt en benoemt maakt de dame aan het huilen, alles is waar. Ze krijgt nog een groet en een warme knuffel mee en we gaan verder. -Zó, das speciaal!?- De volgende is een grootvader met een foto in zijn hand, iets met een voertuig op het platteland. -Fuck!?- Deze man is slecht ter been en loopt met een wandelstok. -Dubbel fuck!?- Voor wie zou deze man aanwezig kunnen zijn? -Ik ga hier echt niet zitten janken hoor, net als de dame van net-, hoor ik mezelf denken. Het medium kijkt de zaal rond of iemand deze man herkent. Ik zwijg. Hij laat witte snoepjes zien. Oké dan, tijd om mijn hand in de lucht te steken…Fuck, fuck, fuck!? Herkenbaar? Ja, ik heb een foto van ons opa in mijn portemonnee waar hij in het bos met zijn zus op een brommer zit. Hij liep met een stok en de witte snoepjes zijn de pepermuntjes die altijd aan iedereen uit deelde. Inmiddels zijn alle ogen op mij gericht en ik word er een beetje ongemakkelijk van. Er is iets met zijn tong en neus wat hij nog steeds grappig vind. -Man, man, dit kan zij echt niet weten hoor!- Opa hield de kleinkinderen altijd mega voor de gek door stiekem zijn gebit uit de doen om dan met het puntje van zijn tong het puntje van zijn neus aan te raken. Niemand kon dat en wij vonden het een geweldig tovertruc. Ik voel een krop in mijn keel. Er staat een statige vrouw naast hem, een strenge maar goedlachse, zij had de broek aan thuis. -Hallo oma, jij ook hier.- Slik. Opa was er vorige week bij toen ik een schilderij kocht, iets met dieren of bloemen, iets landelijks. – Hé fuck!- Ik slik, hallo tranen. Ik kocht vorige week in de kringloop een canvas voor in de chalet met een stierenhoofd erop. Ook ik krijg een groet en een warme knuffel.

-Bizar, bijzonder, verwonder.-

Dit was mijn eerste échte kennismaking met het mediumschap.♡


Life coach blog!

Intuïtie.

`Hallo, mag ik me voorstellen: ik ben je intuïtie. Je denken gaat dit niet graag horen maar ik ben dé belangrijkste helper in je leven. Alleen val ik je je niet zo op, ben ik niet zo aanwezig als hij. Ik ben onzichtbaar en subtiel, door het lawaai van je luidruchtige denken hoor je me soms heel zachtjes of niet. Wees stil en probeer je op mij te concentreren en je hoort me steeds luider. Het is net als met het zoeken van een radiozender, je moet je erop afstemmen, zo werkt het ook met mij. Ik ben niet door boekenwijsheid te verklaren maar ik ben zeker niet raadselachtig. Ik verwar je niet, dat doet je denken. Ik weet meer dan je denken denkt te weten en dat kan hij maar wat slecht hebben.’


Life coach blog!

Tarot.

Er is niks zweverigs, magisch, geheimzinnigs, engs of bovennatuurlijks aan tarotkaarten. Ze zijn niet meer dan aanwijzingen van inkt op papier. Wat wél magisch is, is de manier waarop deze kaarten je kunnen verbinden met energie en je intuïtie. Ik wíst dat ik hiermee aan de slag wilde gaan voor mezelf en misschien later ook voor mijn praktijk. Let wel, je gaat me zeker niet zien in een paarse zweefjurk achter een glazen bol, ik houd namelijk niet van paars en ik kan en wil je toekomst al zeker niet voorspellen. Ik ben inmiddels één geworden met mijn kaarten deck, ik trek voor mezelf elke dag een dagkaart en bij twijfel haal ik ze ook boven, hij is altijd spot-on en zeer verhelderend. Voor mij is het een instrument voor mijn verborgen kennis, ze onthullen wat 'is' en ze leiden me als ik iets te weten wil komen over welke richting ik het beste uit kan gaan. Tarot helpt om in contact te komen met de wijsheid en antwoorden die in ons allemaal leven. 


Life coach blog!

Mediteren.

Mediteren, stoer of suf?

Waar ik het vroeger maar wat zweverig vond, sluit ik me nu aan bij team stoer. Mediteren is alles behalve suf. Het is bewuster leven, met een andere kijk op je gevoel en gedachten. Het is niet van stoere soldaat, naar slappe monnik. Je mag, maar hoeft niet lenig te zijn, in kleermakerszit, met wierook, zwoele stem of galmende gongen. Het is gewoon training voor je geest, wat de sportschool doet voor je lijf, dus ook voor stoere gozers. De denkbeelden van onze logisch ingestelde maatschappij, linkt mediteren helaas nog aan midlifecrisis materiaal. Het enige wat ik je kan zeggen, is dat de kleine dagelijkse investering van 15 minuten, een bizar positief impact heeft op alles wat ik denk en doe. Verder is het aan jou te ontdekken of het iets voor je is. We zijn allemaal zoekende naar rust en ontspanning, dus niet oordelen als je het zelf niet probeert, stil zijn is hartstikke stoer. Shhhttt...

Waarom mediteren?
Je leert je te synchroniseren met waar we allemaal zoekende naar zijn, rust en ontspanning. Je hersteld na een dag van gedachten over een lastige situatie, van constant denken, in deze logisch ingestelde denkende maatschappij. Meditatie lost situaties niet op, maar je gedachten en daarmee je houding ten opzichte van een situatie wel.

Voordelen van mediteren:
•Voorkomen of helpen bij een depressie.
•Meer emotionele balans.
•Betere focus en concentratie.
•Betere slaap.
•Meer energie.
•Sterkt je immuun systeem.
•Je vindt rust.
•Je wordt gelukkiger.

Je hoeft niet in je ééntje op een rots, in de Himalaya. In kleermakerszit, met je ogen dicht, omringd door kaarsen en wierook. Aan niks te denken, tot rust te komen. Er is geen meditatietechniek die voor iedereen werkt,
jij beslist hoe je mediteert. In complete stilte, met muziek, liggend of zittend.
Doe wat voor jou het beste werkt.

Meditatie is ook:
•5 min. per dag, jouw me-time.
•Geen medicatie maar meditatie.
•Iets wat iédereen, met oefening, kan leren.
•Gewoon tot 50 tellen.
•Volhouden.
•Mindfull leven.


im-POSSIBLE? Think POSSIBLE!

im-POSSIBLE: van on-mogelijk naar MOGELIJK!